-- annonse --
Nyheter
BLIR MENTOR: Even Pellerud er plukket ut til å bli trenermentor for FIFA. Foto: NTB scanpix
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

Det skriver fotball.no. 21 trenere fra hele verden er valgt ut til å delta i FIFA sitt trenermentorprogram. 14 mentorer er plukket ut til å følge dem opp, og tidligere norsk kvinnelandslagssjef Even Pellerud er altså en av dem.
  Pellerud er også mentor for NFFs trenerprogram.

Mentor for indisk landslagstrener

– Dette er kjempespennende. Det var veldig morsomt å bli spurt, og det er en artig og ny arbeidsform. Du får brukt deg selv og erfaringene på en litt annerledes måte enn man vanligvis gjør, sier Even Pellerud til fotball.no.
  Han skal være mentor for Indias landslagssjef Maymol Rocky.
  – Det blir spennende. Jeg skal til India i januar og det blir tre tiltak i året hvor vi møtes, i tillegg til månedlige mentorsamtaler på Skype.
  UEFA har satt i gang et lignende prosjekt, og også her er Even Pellrud spurt om å være mentor – for Aleksandra Sevoldajeva, hovedtrener for FC Flora og J15-landslaget til Estland.

Betydelig erfaring

– Jeg har jo fått en betydelig erfaring med internasjonal fotball etter så lang tid. Om det å være i internasjonal fotball når det gjelder å forberede og gjennomføre samlinger. Så blir det viktig å systematisere hva jeg kan bidra med på ulike områder. Det kan være forberedelser, faglige målsetninger, kampforberedelse, analyse, treningsøvelser, ledelse, kommunikasjon, motivasjon. Vi skal ha en samtale om hvor treneren står og hva jeg kan bidra med. Så er det viktig å møte dem med ydmykhet og forståelse, og skjønne miljøet og kulturen. Jeg gleder meg, sier Even Pellerud til fotball.no.

-- annonse --