-- annonse --
Nyheter
CUPFINALEN FLYTTES: I fjor ble Rosenborg cupmester 2. desember. I år spilles Cupfinalen ytterligere en uke senere, men i 2020 blir det Cupfinale i oktober. Foto: NTB scanpix
Gjest
Fotballtreneren

Fotball.no melder at NFFs forbundsstyre har vedtatt endringen, etter ønske fra klubbene. Samtidig utsettes seriestart 2020 med tre uker, til første helg i april.

Imøtekommer klubbene

Opprinnelig var NFF og klubbene enige om tidspunkt for seriestart og serieslutt de kommende tre årene. I arbeidet med hovedterminlisten for 2020 er det nå likevel gjort noen justeringer.
  – Klubbene, via NTF, ba i vår om en ny vurdering basert på at man ønsket å starte noe senere og samtidig spille Eliteserie under deler av sommerens EM. Forbundssyret har imøtekommet klubbenes ønsker, forteller leder av konkurranseavdelingen i NFF, Nils Fisketjønn til fotball.no.

Flere endringer

Endringene for 2020-sesongen blir som følger:

  • Seriestart utsettes tre uker, til første helg i april. 
  • Det legges opp til spillefri i Eliteserien under gruppespillet i EM. Seriespillet tas opp igjen når cupspillet starter og Eliteserien vil da bli spilt på hviledager i EM.
  • Cupfinalen flyttes frem til siste helg i oktober (25.10), mens kvartfinalene i NM flyttes tilbake til helg. Dette for å gi bedre flyt i gjennomføringen.
  • Seriespillet avsluttes siste helg i november.

Viktig for E-cup

– Verdien av å starte før internasjonal periode i mars er mindre for A-menn nå enn tidligere da de aller fleste spillerne spiller i andre ligaer. Tidlig start er fortsatt viktig for U21 og G19. En lang sesong på høsten er viktig for våre E-cuplag.
  – Den reviderte hovedterminlisten gir også mulighet for ytterligere tilpasninger til E-cup ved at det blir mulig, på kort varsel, å utsette seriekamp mellom eventuelle playoffrunder, sier Fisketjønn til fotball.no om bakgrunnen for endringene.

-- annonse --