-- annonse --
Nyheter
FREMTIDENS SPILLERUTVIKLING: Håkon Grøttland og NFF setter fokus på fremtidens spillerutvikling i NFFs dybdeløp gjennom fem seanser på Cupfinaleseminaret. Foto: Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

– De siste årene har vi som fotballnasjon tatt store steg innenfor spillerutvikling. Stadig flere miljøer ressurssetter og prioriteter.  Aldri har det vært flere stillinger dedikert til utvikling av unge spillere.  Systematikken, kompetansen og profesjonaliteten er økende. I klubb, krets og forbund, sier leder for speller- og trenerutvikling i NFF, Håkon Grøttland.
  – Dette begynner vi å få betalt for. I form av gode resultater med aldersbestemte landslag, unge spillere som markerer seg både innenlands og utenlands og A-landslag som vi tror på. Med dette som utgangspunkt ønsker Norges Fotballforbund å løfte blikket fremover og inviterer til et dybdeløp som vi kaller «Spillerutvikling inn i fremtiden», fortsetter Grøttland og legger til:
  – De fem seansene tar for seg fem identifiserte områder vi er nødt til å utvikle oss på som fotballnasjon. Områder vi må ha et mer bevist forhold til og kunnskap om slik at vi fortsetter å utvikle oss.

Fem seanser

Her er programmet for NFFs dybdeløp fredag 3. og lørdag 4. desember: Spillerutvikling inn i fremtiden.
• Seanse 1 (sofaprat): Overgangen ungdom – voksen. Perspektiver fra en Sportslig leder om talentutvikling og sportslig ledelse.
 Hovedansvarlig: Inge Andre Olsen, Thomas Brantsæter.
• Seanse 2 (sofaprat): Drar for mange av talentene våre ut for tidlig? Perspektiver fra en formidler og landslagstrener rundt stadisg større «trykk» på våre spillere fra tidlig alder av. 
Hovedansvarlig: Vadim Demidov, Gunnar Halle, Håkon Grøttland.
• Seanse 3: (sofaprat) Generasjon Z: Relasjonen spiller – trener er viktigere enn noengang!
Hovedansvarlig: Geir Midtsian plus en tidligere spiller.
• Seanse 4: Nasjonal dugnad på forsvarsspill i egen boks.
Hovedansvarlig: Brede Hangeland.
• Seanse 5: Nasjonal dugnad på fart i beina og 1 mot 1.
Hovedansvarlig: Bård Homstøl.

Stor interesse

Årets Cupfinaleseminar vil ha to fysiske tilbud i dagene 2. – 4. desember, begge deler på Meet Ullevaal i Oslo: 

  • Etterutdanning for trenere med de høyeste trenerlisensene (UEFA PRO-lisens og UEFA A-lisens og UEFA KT A-lisens) over tre dager (torsdag 2. – lørdag 4. desember).
  • Ordinært Cupfinaleseminar over to dager. (fredag 3. og lørdag 4. desember). Det ordinære Cupfinaleseminaret er et godkjent etterutdanningstiltak for alle trenere med UEFA B-lisens.

Interessen for å delta på årets Cupfinaleseminar er stor, men det er fortsatt plasser igjen både på etterutdanning og på ordinært seminar. 
  Husk også at deltakelsen er kr 500,- rimeligere for alle som er medlemmer i Norsk Fotballtrenerforening. Meld deg inn i dag, og oppnå rabatten om du ikke allerede er medlem.

Cupfinaleseminar-hotellet er som før Thon Hotel Storo. NFT kan igjen tilby en spesialpris for deltakere på Cupfinaleseminaret. Hotellet ligger i urbane omgivelser, har store og moderne rom og er kun et par T-banestopp fra Ullevaal Stadion.

-- annonse --