-- annonse --
Nyheter
GIR SEG: Dan Eggen (nummer to fra venstre) slutter som ansvarlig for topptrenerutdannelsen i NFF. Her sammen med NFTs Geson Gunnarsson (t.v.) og Teddy Moen (t.h.) og trenerutdanningens "far" i NFF, Andreas Morisbak. Foto: Privat
Teddy Moen
Teddy Moen
Daglig leder Norsk Fotballtrenerforening

918 85 123

Partene skilles som venner, og Dan Eggen vil ha sin siste arbeidsdag i fotballforbundet 31. mars 2020. 

Gir seg etter sju år

Dan Eggen (49) ble ansatt som fagansvarlig for trenerutdanning toppfotball i NFF i 2013 og begynte på heltid året etterpå, da hans studier ved Blindern var fullført.

Følgende ble gjengitt i pressemeldingen på Fotball.no den gangen:
  — NFF ser på trenerutdanning som helt sentralt i utviklingen av norsk fotball. Dan vil styrke NFFs fagteam i utviklingsavdelingen, og vi er fornøyd med å få en kapasitet som han med på laget. Dans spiller- og trenererfaring, og hans akademiske bakgrunn, vil bli en flott tilvekst til NFFs sterke fagmiljø, sa utviklingsdirektør Alf Hansen til fotball.no.

NFFs ambisjon er å styrke og videreutvikle hele trenerstigen. Dette er en kontinuerlig prosess hvor NFF sparrer med ulike miljøer i Norge og i utlandet, het det i en pressemelding fra forbundet.
  — Jeg er svært motivert for å bli en del av NFFs utviklingsavdeling og sammen bidra til utvikling av norsk fotball. Jeg har allerede gjort meg opp konkrete meninger om hvordan utdanningsopplegget kan utvikles ytterligere, og jeg gleder meg til å bidra til en enda mer optimal utforming av trenerkursene, sa Dan Eggen.

Kommer tilbake med en utdypning

Fotballtreneren.no har bedt om en forklaring på hvorfor Dan gir seg i NFF, men inntil videre ønsker han å holde dette for seg selv. Men han vil komme tilbake med en nærmere redegjørelse omkring dette på nyåret. 

Dan Eggen hadde en lang og innholdsrik fotballkarriere i en rekke land. Han spilte også samtlige av Norges kamper i VM-sluttspillet i 1998 hvor 2-1 over Brasil i gruppespillet var høydepunktet. Han fikk med seg 25 landskamper for Norge og spilte på øverste nivå i Spania, Frankrike og Danmark.
  I sin trenerkarriere har han trent Kolbotn kvinnelag i eliteserien fra 2009 til 2011. I 2012 var han trener sammen med Esten O. Sæther for KFUM Oslo i 2. divisjon.
  Eggen har gjennomført UEFA PRO-lisens, og han har vært medlem av Topptrenerkomiteen i NFF siden 2011. Sivilt har han en mastergrad i filosofi ved Universitetet i Oslo (fra 2014). 

 

-- annonse --