-- annonse --
Nyheter
MÅ VENTE: Breddefotballen på seniornivå i norsk fotball må fortsatt vente på klarsignal til både normal trening og kamper. Foto: Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

Fredag ga regjeringen grønt lys for at profesjonelle fotballspillere kan gjenoppta normal fotballtrening. 
  – Vi er klare for å inkludere 1. divisjon kvinner og PostNord-ligaen (2. divisjon menn) i toppfotballpiloten for seriespill. Dette vil selvsagt innebære justeringer på de mest inngripende smitteverntiltakene, men vi er likevel trygge på at vi skal gjøre dette på en smittevernfaglig forsvarlig måte som helsemyndighetene kan gi klarsignal til, sa elitedirektør Lise Klaveness i NFF til fotball.no da avgjørelsen kom.

Glede og skuffelse

Gleden over at det nå åpnes for fotball på vanligvis i ytterligere to divisjoner overskygger likevel ikke skuffelsen over at det ikke ble tillatt med normal fotballtrening i hele norsk fotball.
  NFF, og ikke minst breddefotballen selv, hadde håpet å kunne være i gang som normalt fra denne uka. Slik blir det ikke, og det er liten tvil om at ventetida begynner å tære på for både spillere og trenere nedover i divisjonene.
  Ingen er naturligvis i tvil om alvoret i situasjonen og viktigheten av gode smittevernstiltak. Like fullt: Lave smittetall og tilsynelatende god kontroll over koronasituasjonen i Norge, gjorde at mange håpet på mer. Også tatt i betraktning at danskene har åpnet all sin fotballaktivitet.
  Ekstra frustrerende blir situasjonen i og med at det ikke kom noen signaler om når neste steg kan bli tatt - når voksenfotballen i bredden kan trene, og når barn og ungdom kan spille kamper. 

Svært krevende

– Jeg er i glad for at regjeringen nå åpner opp for 1. divisjon kvinner og 2. divisjon menn. Det er likevel svært krevende å holde motivasjonen oppe blant alle de som fortsatt ikke får komme i gang med normal trening, og det er som kjent også den normale fotballaktiviteten som gir mest inntekter til hardt prøvde klubber både sportslig og økonomisk. Vi hadde derfor håpet på grønt lys for normal fotballtrening for alle i norsk fotball, åpning for fotballturneringer for barn og unge i sommer, og et signal om at alle seriekamper kan starte i august gitt at smittesituasjonen fortsatt er under kontroll. Jeg forstår godt frustrasjonen mange i Fotball-Norge kjenner på nå. NFF kjenner på akkurat det samme, sier fotballpresident Terje Svendsen, til fotball.no.
  Både han og elitedirektør Lise Klaveness understreker at NFF har en god dialog med helsemyndighetene med tanke på en gjenåpning av hele norsk fotball så snart som mulig.

Uvisst

Blant klubbene er frustrasjonen over situasjonen stor.
  – Som leder av Divisjonsforeningen blir det at man gleder seg med dem som får starte opp, og samtidig forstår jeg den enorme frustrasjonen som de (3. divisjonsklubbene) står i, sa styreleder Kari Lindevik i Divisjonsforeningen til NTB etter fredagens avgjørelse.
  – Jeg hadde håpet og trodd at når de først lempet på reglene som har vært, så ville de lempe på enda mer, tilføyde Lindevik.

  • PS! Spilleplanene for PostNord-liagen (2. divisjon) og Norsk Tipping-ligaen (3. divisjon) ble trukket mandag. Begge divisjonene spilles som enkel serie, med planlagt oppstart henholdsvis 11. juli og 8. august. 
    Se hele oppsettet på fotball.no
-- annonse --