-- annonse --
Nyheter
BRA START: Sander Christiansen og Norge fikk en god start på G17-EM i England med 0-0 mot Portugal. mandag venter Sverige. Foto: UEFA
Reidar Schjei
Reidar Schjei

932 57 318

– Dette er det første fullblods «landslagsskolekullet», som har vært med helt fra oppstarten av landslagsskolen, forteller Håkon Grøttland, fagansvarlig for spillerutvikling i NFF, til nettavisen.no
  – Det er noe ekstra med dette laget. Jeg husker disse gutta kom inn på den første samlingen da de var 13-14 år, og jeg har fulgt dem tett siden de spilte sin første landskamp sammen mot Østerrike. Det er noe spesielt med det kullet her, det er det ikke noe tvil om, fortsetter Grøttland.

Han kaller EM for «eksamen» og mener vi nå får et svar på hvor norsk fotball befinner seg. Og landslagstrener Gunnar Halles mannskap har reist til England med forhåpninger i bagasjen.
  Det er ikke alle årganger som er like gode, men ifølge Grøttland er 2001-årgangen som skal forsvare Norges ære i EM svært lovende.
  – Dette er et kull vi har hatt store forventinger til. De utmerket seg tidlig, det er mange spennende spillere der, og kullet har levert sterke resultater hele veien. Vi er veldig spente nå på hvordan vi står i møtet med de beste. Og det er Europas beste vi møter nå, påpeker han til fotball.no.

Les mer om denne saken på Nettavisen

Uavgjort i åpningskampen

– Absolutt godkjent sier Gunnar Halle til fotball.no etter at laget spilte 0-0 mot Portugal i EMs åpningskamp fredag.
  – Førsteomgang var litt tung, men vi hadde grei kontroll likevel. Vi slapp dem ikke til mange store sjanser. Vi hadde noen kontringer selv, men det ble ikke så mye ut av det, sier Norges kaptein Thomas Rekdal etter kampen til fotball.no
  – Andreomgang var solid. Vi hadde grei kontroll på dem og skapte en del sjanser selv etter hvert som vi kunne scoret på. Synd vi ikke fikk med oss en seier, men det er absolutt godkjent. Det som kjennetegner dette laget er at vi jobber for hverandre og det gjorde vi i dag også

Les mer om Halle sin vurdering av kampen på fotball.no

– Det er et par nye spillere fra forrige tropp. Alle uttak er vanskelig og det sto mellom flere jevne spillere. Vi har en tropp som har prestert bra for oss og en tropp jeg tror skal bite godt fra seg i EM, sier Halle til fotball.no.
  Mange av spillerne har vært sammen over tid, og siden sist har mange startet seriespillet. Vi håper derfor formen vil være enda et hakk bedre enn i kvalifiseringen, fortsetter han. 
Norge må for øvrig klare seg uten Edvard Sandvik Tagseth og Einar Iversen, som begge er skadet.

Les mer hvilke spillere som er i troppen på fotball.no 

Sverige mandag

G17-EM fortsetter for Norges del med kamp mot Sverige mandag kl. 13.30. Sverige slo Slovenia 2-0 i sin første kamp.

• De resterende kampene i EM kan følges på Landslagsskolens Facebookside

-- annonse --

Cron Job Starts