-- annonse --
Nyheter
VERDT EN LYTT: Steve Perrymans podkast er absolutt verdt en lytt.
Teddy Moen
Teddy Moen
Daglig leder Norsk Fotballtrenerforening

918 85 123

Tottenham-legenden og fotballtreneren Steve Perryman har de to siste årene bygget opp en interessant podcast, hvor målgruppen ikke bare er Spurs-fans. En rekke av de 37 episodene som nå ligger ute, har også et innhold som fotballtrenere kan lytte til og lære av. 

Kanskje er jeg litt forutinntatt, som en god venn av Steve tilbake fra den tiden han var Start-trener i deler av 1995-sesongen, hvor jeg var så heldig å være hans assistenttrener i Eliteserien? Kanskje handler det om at jeg som mange andre nordmenn har en sterk forkjærlighet for engelsk fotball på 70- og 80-tallet?
  Men gi denne episoden en sjanse ved å lytte til den, og så kan du gjøre deg opp din egen mening.

I denne episoden er Graeme Souness Steves gjest. Graeme og Steve var lagkamerater da Spurs vant The FA Youth Cup (junior-cupen) i 1970, og sammen deler de en rekke minner fra denne æraen. Episoden er også viet en rekke erfaringer fra tiden Graeme spilte for Liverpool på 80-tallet. I en tid hvor de var en av de ledende klubbene i Europa. 

Den varme samtalen mellom to tidligere kollegaer og fotballtrenere, gir oss innblikk inn i en fotballkultur, som for mange av dagens spillere og trenere kanskje ikke er like kjent. En prestasjonskultur som er unik, og som i mine egne øyne delvis har forsvunnet fra deler av fotballen, som følge av en rekke endringer i samfunnet og samtiden. 

Poenget mitt er at verdien, grepene og måten man ledet utviklingsmiljøer på den gangen, hadde en klarhet og enkelhet, som for mange i dag kanskje er ukjent terreng. Hvordan var det mulig å drive fotballklubber og lederskap på denne måten, og samtidig prestere? Hvorfor var karakterbygging så viktig, og hva har disse kvalitetene i bety i fotball og i livet forøvrig?

Gi podkasten en sjanse, og den vil gi deg alle muligheter til spennende refleksjoner på trenerveien.

  • Den offisielle nettsiden til Steve Perryman MBE

 

 

 

-- annonse --