-- annonse --
Nyheter
NY SEIER: Ole Gunnar Solskjær ledet Manchester United til en ny seier søndag, og takker her fansen sammen med midtstopper Eric Bailly. Nordmannen får skryt av trenernestor Nils Arne Eggen. Foto: NTB scanpix
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

– Jeg er ikke i tvil om at Solskjær kan fungere godt og få det bra til i United også over lengre tid. Når det gjelder å takle utfordringer, så har vi mange gode eksempler fra Norge. Vi kom jo først til Sydpolen (Roald Amundsen i 1911, red. anm.). Jeg ønsker Ole Gunnar all medgang. Det kommer til å komme noen kneiker imot. Det gjør som regel det i slike jobber, men jeg tror han, spesielt i United, vil klare dette utmerket godt, sier Eggen til NTB.

Humør og dyktighet

– Var det noe United trengte etter Mourinho, som visstnok smilte en gang i 1997, men ingen la merke til det, så var det Solskjærs entusiasme og humør sammen med hans dyktighet, sier Eggen til NTB.
  – Jeg følger jo først og fremst med to norske fotballtrenere i utlandet. Det er jo han Ole Gunnar selvfølgelig og den store adept fra de store skoger, Ståle. Begge to er jo likandes karer og voksne i dobbelt forstand. De har en holdning og innstilling og vet hva de vil. Det er en klar forutsetning for å være en god hovedtrener, altså sjef for et lag. De er jo produktsjefer, sier han og flyr videre til neste poeng.

Hjemmebane

– Det andre, og det er ganske interessant: Begge er på hjemmebane. Ole Gunnar tok med seg sin erfaring fra United-kulturen og for ham lært gjennom Alex Ferguson-perioden og via andre når han kom tilbake til Manchester. Det samme er det jo med Ståle Solbakken. For å være litt spøkefull og kanskje gå litt langt, så har han jo nesten dødd for klubben sin. Ståle er jo FC København. Han slipper å åpne dører i Parken uten å vite hva som skjuler seg bak dem, sier Eggen.

 

EggenSUKSESS: – Jeg er ikke i tvil om at Solskjær kan fungere godt og få det bra til i United også over lengre tid, sier Nils Arne Eggen. Foto: Ivar Thoresen

-- annonse --