-- annonse --
Nyheter
NESTEN FINALE: Tyskland ble hakket for sterke for Noor Hoelsbrekken Eckhoff og Norges J19-landslag i EM-semifinalen i Sveits fredag ettermiddag. Foto: Eóin Noonan/UEFA
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

– Vi startet kampen bra, forsvarte oss godt og ga Tyskland få sjanser, oppsummerte Norges J19-landslagstrener Nils Lexerød overfor UEFA.com etter kampen.
  – Vi fikk kampen inn i vårt spor, mener han videre.

Tøft baklengsmål

Lexerød synes derfor det var tøft å komme under rett før pause, og det ble ikke enklere da Tyskland fikk 2-0 rett etter pause og dermed ødela for de norske jentenes plan for hvordan de skulle snu kampen i andre omgang.
  – Da ble det vanskelig for oss.
  Kampen i Sveits ble spilt i over 30 graders varme, og det satte også sitt preg på det hele etterhvert. Det ble tøft å holde intensiteten oppe.
  – Det hadde vært lettere å lede kampen og kunne kontrollert den enn å måtte jage. Slik det ble fikk Tyskland spille på sine styrker, og de er et godt lag, sier Lexerød videre uten å ville skylde på varmen for tapet.

Stor framtid

Uansett ser landslagstreneren en stor framtid for de norske U19-jentene. På veien til semifinalen har de slått både Spania og Frankrike, og det var ikke all verden som manglet for at de kunne utfordret Tyskland reelt om finaleplassen.
  ­ – Vi kan være solt av det vi har gjort i turneringen. Jentene må nå se framover mot nye store oppgaver. Vi har vært på vårt beste i EM og det skal vi ta med oss, oppsummerer Nils Lexerød.

-- annonse --