-- annonse --
Nyheter
FERDIG: Med ett års utsettelse av EM-sluttspillet er jobben som dansk landslagssjef i praksis over for Åge Hareide, etter fire suksessrike år. Foto: NTB scanpix
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

Hareide skulle etter planen lede Danmark til og med sommerens EM-sluttspill, men i og med at EM ble utsatt ett år på grunn av korona-krisen, er jobben i praksis over som landslagssjef. 
Kontrakten hans utløper 31. juli i år – og Hareide kan se tilbake på en historisk rekke med 34 ubeseirede landskamper på rad. Den rekka var likevel ikke nok til at DBU ville fornye kontrakten med nordmannen – som erstattes av Kasper Hjulmand.

Spesiell situasjon

– Det er selvfølgelig ergerlig å gå glipp av et sluttspill og en kjempestor fotballfest i Danmark. Men det er snakk om en helt spesiell situasjon, hvor mange mennesker har det mye verre. Mennesker som er syke, mennesker som dør, mennesker som mister jobben. Det er de samfunnsmessige konsekvensene som er i fokus her, og ikke de personlige, sier Hareide til DBU sin hjemmeside når det nå er klart at han ikke får lede danskene i det EM-sluttspillet han har tatt dem til.

Stor fornøyelse

Etter fire år som dansk landslagssjef er det nå slutt for Hareide – etter at han har tatt danskene til både VM i 2018 og nå til EM-sluttspillet. Siden han tok over våren 2016 har Danmark spilte 42 landskamper under Hareides ledelse, og tapt bare tre.
 – Det har vært en fornøyelse å jobbe med spillerne. De har gjort det fantastisk. Derfor er det også viktig at det fortsatt er mulig å få EM til København. Det fortjener den danske fansen, og det vil være bar for de danske spillerne, som har kjempet så hardt for dette, sier Hareide videre.

DBU-sjefen beklager

DBUs fotballdirektør roser Åge Hareide for hans resultater og innsats, og beklager at nordmannen ikke får avslutte sin jobb med et EM-sluttspill på hjemmebane.
– Vi står midt i en kjempekrise både i Danmark og mange andre land i verden. Og nå står vi i en situasjon hvor EM utsettes, og at Åge Hareide dermed ikke kan lede laget i sluttspillet. Det er vi veldig lei oss for. Vi hadde håpet at Åge kunne avslutte med stil med EM i sommer, sier Møller til dbu.dk.

-- annonse --