-- annonse --
Nyheter
UKLANDERLIG STIL: Geson er en mann med uklanderlig stil, velkledd, humørfylt og en historieforteller av rang. En fotballkjenner med en kontaktflate helt utenom det vanlige. Foto: Privat
Teddy Moen
Teddy Moen
Daglig leder Norsk Fotballtrenerforening

918 85 123
  • Artikkelen er hentet fra Fotballtreneren nummer 4/2020

Han var kommet til Norge og norsk fotball som profesjonell trener, som en av de yngste trenerne i svensk fotball med høyest trenerutdannelse. Han var skribent for Svensk Fotboll, forbundets eget organ, hvor han berettet om utviklingstrekk på vår side av kjølen, og i likhet med en rekke andre svenske trenerkolleger som ble ansatt i norsk fotball på den tiden, hadde de på mange måter en tydeligere profesjons-identitet knyttet til trenerrollen.

Geson var fotballtrener i Bodø, på Sørumsand, i Larvik og ikke minst i Pors. Hvor han nesten ledet den tradisjonsrike Telemarksklubben til Eliteserien. På veien dit hadde han også et opphold på Færøyene hvor han ledet Klaksvik til seriegull. Og han tok over landslaget på øya en kort periode. Fotballtreneren Geson etablerte seg som en velkjent størrelse i vår hjemlige fotball, og knyttet spesielt sterke bånd til Grenland, der han slo seg ned sammen med sin kone Ragnhild og deres barn.

Gradvis justerte han kursen fra å være fotballtrener til å bli tilrettelegger, rådgiver og formidler av tjenester innen fotball. Det var i disse årene han bygget seg opp et formidabelt nettverk i fotballbransjen. Geson kjente alt og alle. Alle visste hvem Geson var. Han ble en snakkis i miljøet vårt. Og min interesse for å lære denne mannen bedre å kjenne ble ikke mindre.

Så krysset våre veier på ny hverandre under Talentleiren i Porsgrunn på slutten av 90-tallet. Vi knyttet kontakt, og i møtet med mr. Fixit var det enkelt å forstå at denne mannen hadde noe verdifullt å bringe med seg videre for norsk fotball. Alltid blid, med en god replikk, en historieforteller av rang og ikke minst med en kontaktflate større enn de fleste forstår omfanget av. Det ga meg troen på at Geson, ja han må vi ha med oss i Trenerforeningen!

Etter noen år som fotballagent (bl.a. som en av Rune Hauges betrodde i engelsk fotball), hadde Geson selv opplevd nok til at han hadde et sterkt ønske om å bruke sin tid og kompetanse på noe annet enn den kommersielle siden av bransjen. Han ville gjøre noe verdifullt og bra for norsk fotball. Og som fotballtrener av natur og hjerte, ville han mer enn gjerne investere tid og engasjement i å bygge opp Trenerforeningen i Norge.

Og gjett om han har bidratt! De siste tiåret har Geson sitt store engasjement og innsats bidratt til å gjøre NFT til en av Europas ledende trenerforeninger. Han har rekruttert medlemmer, han har skaffet gode samarbeidspartnere, han har spilt inn gode ideer og han har brakt en rekke stor-kanoner av fotballtrenere til vårt Cupfinaleseminar. Ikke minst i 2019, da selveste Roberto Martinez var på plass for å bidra til trenerstanden i Norge.

På denne veien er Geson blitt mer enn en venn og kollega. Han er en inspirator og pådriver som alltid er på tilbudssiden. Derfor er vi mange som har gitt han et nytt kallenavn: Broder Geson. Fordi han har et hjerte av gull og et humør vi vi behøver i vår bransje for å komme fremover.

GesonNFFNY AVTALE: Geson sammen med NFFs Tom Fodstad, etter nylig å ha signert en ny treårig samarbeidsavtale mellom NFF og NFT. Foto: Privat

GesonUnisportNIKE OG UNISPORT: Geson har forhandlet frem en ny samarbeidsavtale mellom NFT og Nike/Unisport. Her sammen med Unisports Henrik Brosø. Foto: Privat

GesonMrFixitMR. FIXIT: Geson fikser ikke bare det meste, han ordner så å si alt. For NFT har han gjort en fenomenal jobb gjennom mange, mange år. Foto: Privat

 

-- annonse --