-- annonse --
Nyheter
SATTE PREG: Terje Skarsfjord satte preg på norsk fotball som trener og trenerutdanner i en mannsalder. Foto: DIGITALSPORT
Reidar Schjei
Reidar Schjei

932 57 318

For oss litt eldre trenergarde strømmer de gode minnene frem gjennom et langt fotballiv hvor vi var så heldig å bli kjent med - og fikk være sammen med Terje.
Enten som spiller i Mjølner på 60- og 70-tallet, som veileder på NFF sine Forbundstrenerkurs eller som forfatter og bidragsyter av fagbøker som skulle fylle våre verktøykister på utviklingsveien.
Terje var alltid til stede på NFF sin årlige Forbundstrenersamlinger. Med sin tilstedeværelse, gode innlegg, faglige dyktighet og i uformelle samtaler ble han en god rollemodell for oss.

Mitt første personlige minne og møte med Terje glemmer jeg aldri.
Det var min aller første kamp for A-laget til Steinkjer, som 17-åring, 2. juli 1966.
Vi møtte Mjølner Narvik til 3. rundekamp i NM cupen, og som spiss fikk jeg et brutalt møte med en atletisk beinhard men sympatisk midtstopper, Terje Skarsfjord.
Selv om vi slo dem 3-1 og ut av cupen, ble dette starten på et langt  fotballvennskap med Terje gjennom ulike møteplasser på trenerutviklingsveien i mange år.

Jeg lyser fred over Terje sitt minne, samtidig sender jeg en kondolanse til familien i denne stunden. 
Reidar Schjei

Minneord fra Norsk Fotballtrenerforening

Terje Skarsfjord var en trener bauta i norsk fotball. Hans engasjement for fotball, opplæring, ledelse og utdanning av fotballspillere og fotballtrenere var stort. Mange spillere og trenere har mange gode minner fra sine møter med Terje. Han var en trener med respekt, men som alltid satt spillerens behov først.
Norsk Fotballtrenerforening er stolt over at Terje valgte å være medlem av foreningen siden oppstarten i 1986 frem til han trakk seg tilbake og pensjonstilværelse i Narvik, sin hjemby. Det var ett privilegium å ha Terje som styremedlem fra 2002 til 2004. Hans tilstedeværelse og kunnskap var viktig for vår drift i denne perioden. Han var klar, tydelig og krevende i sin rolle. Men hans hensikter var alltid gode. En sann fotballmann, var han!
Norsk Fotballtrenerforening lyser fred over Terjes minne og ønsker med dette også å kondolere til hans familie og omgangskrets.

Teddy Moen.
Daglig leder NFT

Vi tar med også med oss noen minneord fra en annen trenerlegende og trenerkollega i mange år, Nils Arne Eggen, som sier dette til Nordlys.no.
– Som trenere ble vi gode venner, og jeg må bare si at han var en dyktig fagmann, og hadde alle forutsetninger for å være en god fotballtrener. Han hadde spilt på et bra nivå selv, hadde god trenerutdanning og var en god person. Han har hatt en stor betydning for norsk fotball, og nordnorsk fotball spesielt, skryter den tidligere RBK-treneren, som også ble kjent med Skarsfjord utenfor fotballbanen.
  – Han var en godfot-taktikker av rang, og det er den beste honnøren jeg kan gi, sier Nils Arne Eggen til Nordlys.no

• WIKIPEDIA om Terje Skarsfjord

Minneord fra Andreas Morisbak og Per Ravn Omdal

Familien har mistet en kjær ektemann, far og bestefar.

Fotball-Norge har mistet en hedersmann, en av våre fremste trenere og en dyktig fagmann som har bidratt sterkt til utvikling av norske trenere de siste tiår.

Terje var en fremtredende spiller på det første nord-norske laget som spilte i den øverste allnorske serien, Mjølner, Narvik i 1972. Han debuterte på A-laget i 1959 og spilte hele 15 sesonger for sin kjære moderklubb, avbrutt av et kortere opphold i Kvik, Trondheim. Han spilte 13 kamper på det Nord Norske landslaget og sammen med Harstadgutten Trygve Bornø kandiderte de for det norske juniorlandslaget.

Han startet sin trenekarriere i hjembyen Narvik hvor han trente Mjølner i mange år. Han trente også  Hødd i begynnelsen av 1980-tallet.

Mest kjent er imidlertid hans trenergjerning i TIL som han trente i flere perioder. I 1996 ledet han klubben til det ene av sine to cupmesterskap ved å slå den andre nord-norske klubben, Bodø/Glimt med 2-1 i en dramatisk finale. Han ga seg etter 1996-sesongen, men returnerte til TIL foran 1999-sesongen og trente klubben til og med 2001.

I 2003 var han igjen på plass i TIL som da slet i bunnen av tabellen. Han klarte å hjelpe laget  til å unngå nedrykk ved at TIL greidde å slå seriemester Rosenborg borte på Lerkendal på overtid i siste serierunde.

I tillegg  til at han var utdannet adjunkt, var han også tidlig ute med å ta trenerutdanning. Allerede i 1975/76 tok han det høyeste trenerkurset den gang, D-kurset. Terjes fordypningsoppgave, «Holdning i fotball», ble senere benyttet som fast pensum i trenerutdanningen.

Temavalget sier mye om Terjes personlighet og virke som trener. Han nøt stor respekt for sin væremåte og håndtering av spillere, kolleger og fotballfamilien som sådan.

Terje ble etter hvert en sentral person i Norges Fotballforbunds spiller- og trener-utvikling.

Han var trener for aldersbestemt landslag fra G-15 til junior i flere år. I 1984 kom han inn i NFFs Trenerkomite og ble der en sentral person som instruktør på de høyeste kursene og i utvikling av kursmateriell. Han er blant annet medforfatter i lærebøkene «God Fotballferdighet» (1986), «Ungdomsfotball» (1988) og «Fotballferdigheten» (2009).

Terje var en god og konstruktiv kollega og en lojal venn.

Norges Fotballforbund, spillere, klubber og trenerkolleger takker for et uselvisk og unikt bidrag for utvikling av fotballidretten.

Andreas Morisbak                                          Per Ravn Omdal

 

-- annonse --