-- annonse --
Nyheter
NYTT: I samarbeid med Equinor lanseres nå Kunnskapsprosjektet. Prosjektet er en del av landslagsskolen der niende- og tiendeklassinger skal få mentorer fra Teach First. Foto: Thomas Brekke Sæteren/fotball.no
Gjest
Av Christer Madsen, fotball.no

I samarbeid med Equinor lanseres nå Kunnskapsprosjektet. Prosjektet er en del av landslagsskolen der niende- og tiendeklassinger skal få mentorer fra Teach First. Målet er å hjelpe unge fotballspillere til å utvikle seg videre på skolen, og bedre kunnskapen innenfor matte og naturfag, og ikke bare på fotballbanen.

Arbeidet som gjøres i Equinor Landslagsskolen handler om å finne de talentene som vil mest, gi dem grundig oppfølgning og trening over tid, samt tilby dem noen av de beste trenerkreftene vi har her i landet. Og nå utvides altså dette med å tilby egne trenere i matte og naturfag.
  – Det er ikke lett å skulle satse skikkelig på idretten og samtidig bruke tid på skolen. Og det krever mye tilrettelegging for å få til begge deler. Da jeg gikk på videregående fikk jeg en fantastisk hjelp fra skolen slik at jeg kunne trene masse, spille kamper, men jeg fikk også støtte slik at jeg kunne fullføre skolen med gode resultater, sier landslagsspiller Kristoffer Ajer, som sammen med Guro Reiten er ambassadører for prosjektet.

Vil utvikle hele mennesket

– Når man opplever bedre mestring på skolen tror jeg dette vil gjøre disse ungdommene til enda bedre fotballspillere. Når de får god støtte på det faglige vil dette frigjøre mer tid til å drive med fotball, sier Reiten.

Målgruppen er spillere som er en del av Equinor Landslagsskolen, som også omfatter spillere på kretslag. Prosjektet kommer til å tilby egne lærere til de spillerne som allerede er en del av landslagsskolen, og spillere som ønsker å bli en del av prosjektet søker via Norges Fotballforbund.
  – Vi ønsker å utvikle hele mennesket, ikke bare fotballspilleren. Utvidelsen av landslagsskolen vil sørge for at unge spillere får bistand fra matte- og naturfagslærere som vil hjelpe dem med lekser og annet skolearbeid. Målet er at de skal få et bedre grunnlag til å ta videre skolegang og gjerne bli inspirert til å velge realfag, sier sponsorsjef i Equinor Cathrine Instebø.

– Mestring på skolebenken gir mestring på trening

Mange fotballspillere har en drøm om å leve av lidenskapen sin. Og noen få blir så gode at de faktisk får denne muligheten. Nåløyet er trangt, og tilfeldigheter kan spille inn om du faktisk når målet. NFF og Equinor tror at mestring på skolebenken vil gi enda bedre mestring på trening og i kamper.
  – Derfor er det viktig å bruke tid på skolegang i tillegg til trening, sier Kristoffer Ajer.

-- annonse --