-- annonse --
Nyheter
EM-KLAR: Etter 1-1 mot Irland i Dublin mandag er Danmark EM-klar, og Åge Hareide har tatt danskene til sitt andre sluttspill av to mulige. Foto: NTB scanpix
Reidar Schjei
Reidar Schjei

932 57 318

Åge Hareide har nå på sine fire år som dansk landslagstrener tatt danskene til to sluttspill, først ble det VM i Russland i 2018 – hvor han ledet laget frem til en åttendelsfinale , og nå til EM på hjemmebane i 2020.
Som om ikke dette er godt nok, så har Heriede i følge Ekstra Bladet de beste resultatene for en dansk landslagssjef på over 50 år.
  – Resultatene er det aller viktigste i fotballen. Statistikkene viser det de gjør, og det er ikke noe du kan motsi. Det er fint både for meg personlig og for laget, oppsummerer Hareide til Aftenposten.
Vi legger til at dette var Åge Hareide sin 34 strake kamp uten tap med det danske landslaget.

Men i sommer fikk imidlertid Åge den overraskende beskjeden fra forbundet, kontrakten din vil ikke bli forlenget etter EM i 2020. Samtidig ble Kasper Hjulmand ble presentert som den neste, danske landslagssjefen – ett år før Hareides kontrakt går ut.
Når så dette ikke er godt nok, hva er det da som kreves av dansk fotball?
Selv om Hareide hylles for sine prestasjoner i Danmark, sitter det langt inne for å akseptere en norsk trener som kommer fra «Fjellabelandet» når det gjelder fotball. Nå er han jo ikke den eneste norske trener med suksess i Danmark, Ståle Solbakken har gjort en fremragende jobb med FC København i Danmark i over 15 år.

Hardt og krevende

Men Åge legger ikke skjul på at denne situasjonen har vært utfordrende, og har uttalt at det er svært krevende å ha en arbeidsgiver som ikke vet hva de vil, og han får lite tilbakemeldinger i jobben sin. Trøsten er spillerne gir Åge formidabel støtte.
Han har også fått støtte av keeperlegenden Peter Schmeichel, som er meget betenkt over av Hareides avgang, og er skeptisk til arvtaker Hjulmand som  et ubeskrevet blad i landslagssammenheng, med lite internasjonal erfaring.

• Les også: Keeperlegenden rister på hodet av Hareides avgang 

Om de hadde holdt kjeft

På pressekonferansen etter mandagens kamp i Dublin la ikke 66-åringen skjul på at han ikke liker måten det danske fotballforbundet har håndtert dette på. 
 – Helt siden jeg kom til DBU, har det vært uro. Det har vært spillerstreik. Det har vært en lang reise, men som lag har vi holdt sammen. Spillerne har også vært utrolige lojale mot meg og John (Dahl Thomassen, Hareides assistent), sier han ifølge den danske avisen BT.
– Vi har aldri fått noen begrunnelse, hvorfor DBU har besluttet det de gjorde. Det kunne vi godt ha ønsket oss, men det kan vi ikke gjøre noe med nå, sa Åge Hareide på presskonferansen etter 1-1 oppgjøret mod Irland .

• Les også: Skuffet Hareide etter EM-triumf

Pensjonisttilværelse = ørkenvandring

På spørsmål hva Åge skal gjøre når han er ferdig i Danmark neste sier han følgende til Aftenposten:.
–Det å ikke gjøre noe, ser jeg på som en eneste stor ørkenvandring. Jeg tør ikke å bevege meg inn i det. Jeg er nok en som dør med skoene på. Det er for tidlig å bli pensjonist. Jeg må være aktiv og har alltid hatt det fint med arbeidet mitt. Det har vært en hobby, og det er en gudegave, sier han.

• Les hele saken i Aftenposten:  Hareides bragd hylles i Danmark. Men som nordmann vet han at det er umulig å vinne over skeptikerne.

 

-- annonse --