-- annonse --
Nyheter
PODKAST: Stuart Baxter møter Jörgen Lennartsson i sistnevntes podkast «Coach Meet Coach». Foto: NTB scanpix
Teddy Moen
Teddy Moen
Daglig leder Norsk Fotballtrenerforening

918 85 123

Stuart er skotsk og hadde en far som var spiller i blant annet. Aston Villa og senere trener i flere profesjonelle klubber. Så han ble bokstavlig født inn i bransjen som tok han til Sverige som ung spiller ved inngangen av 80-tallet. Fra tidlig alder var han bevisst på at han ville satse på en karriere som fotballtrener. I Sverige fant han masse inspirasjon hos Roy Hodgson og senere da han fikk muligheten til å bli trener i Japan, utviklet han et vennskap med Arsène Wenger. Han fikk også anledningen til å jobbe sammen med trener-ikonet Malcolm Allison i Portugal.

På sin vandring som trener, var han også innom Lyn i Tippeligaen i 2001. Av mange er han regnet som en av de beste trenerne klubben noen sinne har hatt. Dessverre for norsk fotball ble det med den ene sesongen. 

Stuart har tidligere vært bidragsyter på det årlige Cupfinaleseminaret (2000) og på den årlige trenerturen til engelsk fotball (2003). Han har også skrevet artikler i magasinet Fotballtreneren, og har gjennom alle år vært en god støttespiller til foreningens arbeid. Denne høsten fortsetter han karrieren i India med toppklubben Odisha FC.

Gjest i «Coach meet Coach»

Gjennom to episoder i podkasten «Coach meet Coach», deler Stuart av sin store erfaring som coach og trener over hele verlden. Hvordan er forskjellen på å jobbe i England, Skandinavia, Japan og Sør-Afrika? Hvilken type pedagogikk trives han best med, klassisk instruksjonsmetode eller den mer moderne «guided discovery»? Hvordan er det å lede mangemillionærer, hva lærte han seg av Nelson Mandela og hvor mange potensielle lagkapteiner hadde han i AIK Stockholm?

«Coach meet Coach» er tidligere Stabæk- og Lillestrøm-trener Jörgen Lennartsson sin egen podkast, hvor han møter erfarne trenere i ulike idretter for å drøfte lederskap og coaching. 

Vi anbefaler alle trenere som ønsker å lære mer av Stuarts store erfaring, å sette av de ca. 2,5 timene som disse to podkastene tar:

  • Stuart Baxter - Del 1 (podkast)
  • Stuart Baxter - Del 2 (podkast)

Samtalene mellom Stuart og trenerkollega Jörgen Lennartsson flyter fint og gir et spennende innblikk til trenerollen - sett fra trenerens side. 

-- annonse --