-- annonse --
Nyheter
VAR DER: Harry Redknapp besøkte Cupfinaleseminaret i 2015. Foto: Ivar Thoresen
Reidar Schjei
Reidar Schjei

932 57 318

NFT sin visjon

  NFTvisjon

For å nå denne visjonen er det så viktig å skape:
Utvikling gjennom erfaring, kompetanse,praktiske ferdigheter, impulser, atferd og felles møteplasser.

Etterutdanning på alvor

Dette har NFT klart først og fremst gjennom den aller største møteplassen for trenere, nemlig Cupfinaleseminaret, som ble gjennomført første gang i 1989 og som har samlet titusener av trenere på disse årene. 
NFT har også i mange år gjennomført trener-/studieturer til en rekke europeiske klubber og skapt nære nettverk.
Fra 2013 til 2016 tok NFT tak i etterutdanning av «gamle trenere» med NFF C-kurs for å oppgradere dem til UEFA B-lisens som ble innført fra 2011. Det ble gjennomført 15 etterutdanningskurs på ulike møteplasser Norge rundt, og  ca 400 trenere ble oppgardert til UEFA B-lisens.
NFT kan være stolt over at de har fulgt opp og tatt etterutdanningen av trenere på alvor. Dette har nå flere NFF kretser tatt tak i  gjennom arrangement med både terori og ikke minst fokus på praktiske aktiviterer.

Nordens største trenerseminar

Gjennom alle de år som Cupfinalesemninaret har blitt gjennomført, har innhold og kvalitet gått hånd i hånd. Dette er selvsagt en av grunnene til at man fra den spede start med rundt 200 påmeldte i 1996 nå nærmer  1 200.  Dette er også en av de største trenerseminarer i Europa, derfor har det også vært lettere for NFT å få innvitert kjente og meget kompetente europeiske trenere til cupfinalseminaret. Samarbeidet med Norges Fotballforbund og andre samarbeidspartnere har gjennom hele perioden vært en klar forutsetning for at man har lyktes i så stor grad.

1996HISTORISK: Cupfinaleseminaret i 1996, da var både NRK TV og TV 2 tilstede. Foto: Fotballtreneren nr 4.

Haster med påmeldingen

Hold deg oppdatert på årets program og for deg som ikke har melft deg på bør du vurdere det nå
• Påmeldingslink til årets Cupfinalesemniar

Store profiler

Det er vel ikke vanskelig å tilkjennegi at det er presentasjonen av de store profilene som har vært et trekkplaster til Cupfinalesemniaret hvert år. Men det er jo en liten del av det hele, de øvrige bidragsytere holder også høy faglig klasse og bidrar til seminarets suksess. Men det aller beste, det har blitt en møteplass for et tusentall trenere fra bredde til topp, denne blandingen og utvekslingen av kompetanse og erfaring bringer Norsk fotball et steg videre.
Over 50 kjente trenere har deltatt på Cupfinaleseminaret i 30 år, en av dem er fargerike Harry Redknapp.
For alle som har gått glipp av intervjuet med trenerlegenden Harry Redknapp i 2017 anbefales artikkelen i fotballtreneren.no og ikke minst det herlig intervjuet som Jan Åge Fjørtoft laget med «Glade Harry».

HarryRedknappVAR DER: Harry Redknapp besøkte Cupfinaleseminaret i 2015. Foto: Ivar Thoresen

• Les også: Møte med Harry Redknaapp

Nordisk Trenerkonferanse

NFT har vært pådriver sammen med den Svenske Trenerforeningen til en Nordisk Fotballtrenerkonferanse, som  gjennomføres for tredje gang på Serneke Arena i Gøteborg 26.-27. januar 2019.
   Allerede etter to år har deltakerantallet nådd 200 trenere og alle nordiske land er nå representert. Nordiske land har stort sett samme kultur og felles verdigrunnlag, så her er det mulig, for sammen å utvikle nordisk fotball inn i Europa, hvor VM-landene Sverige, Danmark og Island er med og bidar.

Også her kommer et bredt spekter av kjente europeiske trenere, sammen med de nordiske, med sin kompetanse og solide erfaring.
Det var vel et «skup» da man i januar hentet inn Ugo Klinger fra akademiet til Dynamo Zagreb da rundt halvparten av spillerne til Kroatia , som spilte VM-finalen mot Frankrike,  hadde en fortid fra denne klubben.
Her fikk man presentert hele sportsplan for de enkelte nivå i akademiet  i klubben. Mye av dette er helt klart overførbart til Norge også. Ugo var svært åpen og så gjerne at man tok kontakt for et eventuelt besøk. Kanskje har pågangen økt vesentlig etter VM. For de som ikke har fått det med seg så finner en hele filosofien og deler av Dynamo Zagreb sin sportlige plan i linken under  
Nordisk Fotballtrenerkonferanse gir også fullverdig etterutdanning som gir  10 timer for oppgradering for de som har UEFA- lisens.

UgoTALENTUTVIKLING: Teddy Moen presenterer Ugo Klinger fra Dinamo Zagrep sitt akademi, en av klubbene i Europa som har solgt aller flest internasjonale spillere av høyeste klasse. Foto: REIDAR SCHJEI

Les også: Hva kan vi lære av Kroatia og Dinamo Zagreb?
Les også: Fra Nordisk ungdomsfotball til Champions League 

Etablering av nettverk

Etabelringen av nettverk for fotballtrenere bør ha som hensikt å skape relasjoner, kommunisere, utveksle erfaringer, diskutere utfordringer, øke kompetansen for sammen å skape utvikling av norsk fotball. Nettverket som skapes knytter oss  sammen, og som fører til at vi er villige til å stille opp for hverandre.
For utvikling av Norsk fotball er vi også nødt til å være oppdatert på internasjonal fotball.
NFT har gjennom mange år gjennomført en rekke trener-/studieturer til utlandet, og det er hundrevis av våre medlemmer som har dratt nytte av dette som kompetanseretta tiltak.
NFT har opprettet et nettverk til de aller største klubbene som har blitt svært populære å knytte seg til.
M ange av akademiene er svært imøtekommende, og har man lyst til å komme innom i mindre antall på eget initatativ så åpner enkelte for det om man tar kontakt. Flere klubber  åpner treningsanlegget på bestemte dager når det spilIes aldersbestemte fotballkamper, og det er vel den gruppen det er viktigst for oss å se kanskje? 
Disse fellesturene gir også 10 timer for oppgardering av UEFA-lisenser.

I tillegg til å få komme inn på de «mest hellige» fotballakademier, så er den sosiale delen og felleskapet under en slik tur av aller største betydning. Man kan velge om man drar og ser sin favorittklubb i kamp, eller som mange gjør når vi er i Manchester, besøker NFT sin «kultklubb» Accgrington Stanley, som rykket opp og er  i sin første sesong i League One i 2018/2019 – der de i skrivende ligger på en sensasjonell 4. plass.

Alle akademierFOTBALLAKADEMIER: dette er et utvalg av alle de akademier NFT har besøkt på sine trenerturer i Europa. Illustrasjon Reidar Schjei

Anbefaling

Til alle våre medlemmer eller til alle som ikke har meldt seg inn i NFT enda, bli med i felleskapet som gir oss mulighet til å gjennomføre alle de tiltak og felles møtesteder som vi her har nevnt. For de som ikke allerede har meldt seg på Cupfinaleseminaret er tiden inne nå, da det er fortsatt rabatt. Om det ikke passer med årets CFS så anbefaler vi selvsagt Det Nordiske Fotballtrenerseminaret i januar 2019.
  NFT vurderer også en trenertur til England i 2019 ettersom den tillyste turen i oktober ble kanselert.

 

-- annonse --