-- annonse --
Nyheter
FAST ANSATT: Disse fem Bodø/Glimt-trenerne blir nå fast ansatt i klubben. Fra venstre: Eirik Kolstad (G14 trener), Thiago Martins (G17 trener), Thomas Jacobsen (G13 trener), Tarald Laugsand (G6-12 of G17 trener) og Dan Leivers (G15 trener). Foto: glimt.no
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

Eirik Kolstad, Thomas Jacobsen, Thiago Martins, Tarald Laugsand and Dan Leivers har alle signert nye kontrakter som gjør dem fast ansatte i Bodø/Glimt. 
  Hittil har Jan Erik Bjerk vært den eneste med fast ansettelse i Glimt-akademiet. Nå er det altså seks. Alle de andre heltidsansatte trenerne har frem til nå hat tidsbegrensede ansettelseskontrakter.

Betyr mye 

Spillerutviklerne i Glimt-akademiet legger ikke skjul på at dette betyr mye for dem.
  – Det har alltid vært en drøm og et håp å få jobbe med Bodø/Glimt. Da i tillegg å få en fast stilling, gjør meg både stolt og ydmyk. Dette er en mulighet til å få jobbe med noe vi virkelig brenner for. Alle vet at utviklingsarbeid tar tid, og at jobben ikke er gjort på et halvt år eller et år. Det tar gjerne ti år. En fast ansettelse gjør at vi får tid til å virkelig jobbe med utvikling. Alle er glade for det som har skjedd, og det som skal skje fremover, forteller Tarald Laugsand til Bodø/Glimts hjemmeside, glimt.no.

I front av utviklingen

Med disse ansettelsene er Bodø/Glimt helt i front av utviklingen i norske toppklubber. Fast ansettelse av akademitrenere er ikke vanlig. 
  – Det viser hvor langt vi er kommet på de ti årene vi har holdt på. Dette er Glimt-akademiets tiende år og vi har klart å jobbe frem fem faste ansettelser. Det er enormt stort av klubben, sier Stig Johansen, trenerutvikler i Glimt.
  Han legger til at nesten halvparten av staben på Glimt-akademiet nå er fast ansatte. 
  – Det gir en base å bygge på som vil gi oss bedre trenere i 2021 og enda bedre trenere i 2022. Nå vet trenerne at de er her, og de kan jobbe med sine egne utviklingsmål samtidig som de jobber med spillernes utviklingsmål.

Langsiktig plattform

Gregg Broughton, Glimt-akademiets leder, er også veldig fornøyd med klubbens nye grep.
  – Vi feiret nylig 10-årsjubileet for Salten Aqua talentsamling, og akademiet i Bodø/Glimt har jobbet på en systematisk og metodisk måte det siste tiåret. Ungdomsutvikling er et langsiktig prosjekt, og de siste 18 månedene ser vi fruktene av denne investeringen med Håkon, Jens Petter, Ulrik, Morten, Patrick, Fredrik André, Runar, Isak, Adan og Ask. Når fotballjobber globalt nå trues av vår nåværende situasjon, vil vi takke styret for deres framsynthet og støtte for dette initiativet. Dette gir klubben en langsiktig plattform for å bygge på klubbens nåværende suksess. I tillegg til å ha en egenprodusert kjerne av spillere i A-laget, er det også viktig å ha samme kjerne i trenerteamet i Glimt-akademiet. De seks trenerne som nå har fått fast ansettelse viser en god blanding av det gode arbeidet som pågår i akademiet - med tre eks-Glimtspillere og tre trenere som har gått gjennom en mer akademisk rute. Fire av de er nordlendinger og to av de er internasjonale som har valgt å flytte hele familien hit, sier Broughton.

Stig Johansen føyer til:
  – Det er med trenerutvikling som med spillerutvikling – hvis du ser et talent du har tro på, er det viktig at klubben hopper rett på og ser at det er en person vi tror kan hjelpe både oss og spillerne videre. Det bør ikke være noe forskjell på spillere og trenere. Vi er i samme båt og vi skal utvikles på samme rute. Det som har skjedd i klubben de siste ti årene er ufattelig viktig, og spesielt de siste årene når vi har jobbet inn mot trenerne. Vi har sett de og løftet de frem i søkelyset. De er ikke ofte i søkelyset for den jobben de gjør. Det er grovarbeid og finarbeid. Jeg blir rørt når jeg snakker om det for jeg ser den jobben de legger ned hver dag, hver helg og gjennom hele året.

Anerkjennes som et yrke

Jan Erik Bjerk har lenge sett fremt til å få selskap av flere andre fast ansatte i Glimt-akademiet og mener dette er en anerkjennelse av yrket fotballtrener. 
  – For rundt tretten år siden holdt jeg på å jobbe meg i hjel. Jeg hadde jobbet rundt A-laget, men jeg hadde lyst til å jobbe med akademiet. Det var noe jeg brant for. Jeg gikk da til klubben og sa jeg var drittlei av å jobbe fra kontrakt til kontrakt, og sa «enten ansetter dere meg i morgen, eller så drar jeg på dagen». Jeg sitter her ennå, sier Bjerk til glimt.no.
  –  Det var banebrytende da, og det har vært i hodet mitt og jeg har snakket om det siden da - ­at det burde være muligheter for flere å være fast ansatt i klubben. Gregg har virkelig pushet på at for at halvparten av Glimt-akademiet nå er fast ansatte. Det er fantastisk! Det gir en helt annen ro og en trygghet, legger han til.

Tarald Laugsand understreker i tillegg:
  – Dette gir oss en trygghet personlig, men det er også en annerkjennelse for dette som yrke. Tidligere ble ikke spillerutvikling sett på som et yrke der du faktisk kunne ta deg en utdannelse, gå veien og gradene i en klubb og faktisk få deg en fast jobb. Det har vært vanskeligere tidligere, for enten måtte du bli hovedtrener eller så var det ikke noe. Nå går vi foran i klassen og sier at dette er et yrke - det å jobbe med spillerutvikling er en viktig del av det klubbene skal holde på med. Da må folk ansettes deretter, og det synes jeg er veldig kult. At Bodø/Glimt tør å gjøre det. Dette er en skikkelig satsning!

NFT applauderer

Daglig leder Teddy Moen i Norsk Fotballtrenerforening Teddy Moen er svært begeistret over Bodø/Glimts beslutning om å gi fast ansettelse til fem av klubbens akademitrenere, og kaller beslutningen historisk.
  – Det å ansette trenere fast har vært og er fortsatt en fremmed tanke i den norske toppfotballen. At Bodø/Glimt nå går foran og ikke bare ansetter en, men hele fem, til seks totalt, er banebrytende og vil bidra til at en rekke andre utviklingsmiljøer vil komme etter.

– Praksisen i norsk fotball har vært å ansette trenere midlertidig, noe som ikke er ulovlig. Men normen i det norske arbeidslivet er faste ansettelser. Når Bodø/Glimt velger å gjøre dette på utviklingssiden er jeg sikker på at det vil øke kvaliteten ytterligere på deres arbeidsplass. Man får trygghet, kontinuitet og muligheten til varig kompetansebygging som er like viktige suksessfaktorer i fotballen som i andre bransjer, sier Moen videre og legger til:
  – Jeg applauderer klubben som arbeidsgiver. Bodø/Glimt har igjen vist at de er i forkant og velger å legge lista høyere i sitt utviklingsarbeid. Dette vil de få igjen for.

– Det er også gledelig å se en rekke av våre medlemmer får denne muligheten som fast ansettelse vil gi dem. Dette vil gjøre dem til bedre og mer ansvarlige fotballtrenere. Og også styrke lojaliteten og respekten overfor arbeidsgiveren. Samt gi økt stolthet i sitt virke som fotballtrener, understreker Teddy Moen.

-- annonse --