-- annonse --
Nyheter
FEM INNBYTTERE: IFAB går inn for at det blir tillatt med fem innbyttere i toppfotballen også hele neste sesong. Foto: NTB scanpix
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

Ifølge The Athletic vil IFAB (International Football Association Board) – som fastsetter spillereglene internasjonalt – gå inn for at den midlertidige ordningen med å tillate fem innbyttere i alle turneringer som avsluttes innen 31. desember i år, videreføres ut sesongen 2020-21.

Omdiskutert

Da ordningen ble innført i mai var det opp til hver enkelt liga om de ville implementere ordningen. I Premier League stemte klubbene over dette i juni, og selv om det ble vedtatt å tillate fem innbyttere, stemte klubber som Aston Villa, Bournemouth, Sheffield United og West Ham mot.
En av innvendingene var at dette vil favorisere de rikeste klubbene med de største troppene. Nå ventes diskusjonen å blusse opp igjen.

Tre er nok

Crystal Palace-manager Roy Hodgson er blant dem som har antydet fordeler for de store og rike klubbene med ordningen, selv om han støttet forslaget i første avstemning. Nå frykter Hodgson dette kan bli en permanent løsning fra neste sommer.
– Tre innbyttere er nok, svarte Everton-manager Carlo Ancelotti da han ble spurt om dette på Evertons pressekonferanse onsdag.

-- annonse --