-- annonse --
Nyheter
RETNINGSLINJER: Helsedirektør Bjørn Guldvog og idrettspresident Berit Kjøll avholdt pressetreff om idrett og korona onsdag. Foto: Terje Pedersen/NTB scanpix
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

Det kom frem under en pressekonferanse med helsedirektør Bjørn Guldvog og idrettspresident Berit Kjøll i Oslo onsdag formiddag.

Helsedirektør Bjørn Guldvog sa på pressekonferansen at ikke flere enn fem får trene sammen og at de som trener må holde en avstand på to meter til hverandre.
  Guldvog understreker samtidig at smittevernhensynet trumfer alt. Det er forbudt å drive organisert trening der det er fare for nærkontakt, og det er ikke lov til å arrangere kamper eller konkurranser av noe slag. Det er heller ikke tillatt å benytte garderober på idrettsanleggene. I tillegg anbefales det ikke å bruke kollektivtransport til og fra trening.
  – Alt må gjøres slik at det sikrer smittevernshensynet, sa Guldvog.

Tydeligere regler

Idrettspresident Kjøll påpekte på pressekonferansen at regelverket heretter blir mer tydelig.
  – Vi oppfordrer våre medlemmer til å bruke sunn fornuft og skjønn i denne situasjonen, og oppfordrer sterkt at våre medlemmer følger helsemyndighetenes anbefalinger, sa idrettspresident Berit Kjøll.

Egne kjøreregler

Idrettspresidenten fortalte at Norges Idrettsforbund vil utarbeide et felles regelsett for alle idretter.
  – I tillegg vil vi utfordre alle våre 55 særforbund om å utarbeide koronavett-regler innenfor sin idrett, sa Kjøll.

Bedre organisert enn uorganisert

Helsedirektør Bjørn Guldvog sa at det fra helsemyndighetene ikke er avgjørende om idrettsaktivitet gjøres organisert eller ikke.
  – Antakelig er det mye bedre om det er organisert, for da får vi sikkerhet for at det er voksne personer og idrettsledere som følger dette, sa Guldvog.

  Han bekreftete også at det kan være mulig for fotballgrupper å ha mange på banen samtidig, men at de må deles opp i grupper på maksimum fem personer, og at alle som deltar må holde to meters avstand til hverandre og de andre gruppene.
  Norges idrettsforbund vil nå utarbeide felles anbefalinger for hvordan idretten kan tilrettelegge for aktivitet innenfor rammene av de regler og råd gitt av offentlige helsemyndighetene. Det enkelte særforbund vil oppfordres til å lage egne «koronavettregler» som synliggjør hvordan den enkelte idrett kan drives i samsvar med helsemyndighetenes regler og råd.

Les pressemelding av 1. april: Norges idrettsforbund ønsker Helsedirektoratets nye avklaringer for idrettsaktivitet velkommen.

  • Det er ventet en veileder fra Norges Fotballforbund i løpet av torsdag. 

 

-- annonse --