-- annonse --
Nyheter
FORLENGER AVTALEN: NFTs PR-mann Ronny Geson Gunnarsson (til venstre) er godt fornøyd med den fornyede samarbeidsavtalen med Finn Ove Søfting og 3v3. Foto: Privat
Teddy Moen
Teddy Moen
Daglig leder Norsk Fotballtrenerforening

918 85 123

– Fotball handler om glede, samhold og aktivitet. 3v3 fotball bringer løkkefotballen tilbake på banen på små baner og med små mål uten målvakt, sier NFTs PR-mann Ronny Geson Gunnarsson.
På vegne av Trenerforeningen er han godt fornøyd med forlengelsen av samarbeidsavtalen og den utviklingen 3v3-konseptet nå har..
– 3v3 har blitt et spennende nytt turneringskonsept, sier han.

Formidabel vekst

Finn Ove Søfting er mannen bak 3v3-konseptet og han har opplevd en formidabel vekst i de siste par åra.
  – For meg har 3er fotball i treningssammenheng alltid vært viktig. Opplagte konsekvenser som mer ballkontakt og mange relasjonsbyggende situasjoner gjør spillformen ekstra spennende. Pasningsspill mellom tre spillere på en liten spilleflate krever konsentrasjon, presisjon og mange og kjappe forflytninger over hele banen. Mestrer laget ditt deler av dette spillet allerede i 6-7 årsalderen er det lettere å overføre disse relasjonene både til 5er og 7er fotball senere, sier Søfting.

Turneringskonsept

Norges Fotballforbund lanserer fra mars 2019 et nytt tilbud for aldersgruppen 6-10 år. Santander 3v3 ligaen skal arrangeres cirka 15 steder i Norge i 2019, og spilles med tre spillere på hvert lag på småbaner (10x15 meter) med vegger og små mål. Fotballklubber vil stå som arrangører med støtte fra NFF. I løpet av de neste tre årene håper man å være oppe i rundt 50 arrangørsteder over hele landet.
  NFF, i samarbeid med sponsor Santander, har kjøpt inn 70 baner som vil bli brukt i forbindelse med turneringene. Noen av disse banene vil også bli plassert ut i enkelte fotballkretser, slik at klubber også kan låne dem til annen aktivitet.

– Dette er en fantastisk mulighet for å utvikle denne spillformen blant de yngste enda mer og enda raskere, forteller Finn Ove Søfting.
  – Jeg har selv sett hvilken fotballglede som kommer til uttrykk i treerfotballen og gleder meg veldig til å komme ordentlig i gang.

Kjempesuksess

Bo Folke Gustavsson fra Norges Fotballforbund utdyper:
  – Treerfotball ble innført etter fotballtinget i 2014, og har vært en kjempesuksess, spesielt for våre aller yngste spillere. De to siste årene har vi testet ut spillformen som obligatorisk både for 6 og 7-årsklassen i ni fotballkretser, også her med veldig gode tilbakemeldinger. Dette har resultert i at dette nå gjøres nasjonalt fra 2019, og at vi i den anledning har fått med oss en samarbeidspartner på denne 3v3 ligaen, vil gi treerfotballen og starten for masse fotballbarn et kjempeløft.
  Santander gikk sommeren 2018 inn i et langsiktig samarbeid med NFF, i første omgang rundt esport og aldersbestemte landslag. Nå følger breddekonseptet Santander 3v3 ligaen, som lanseres under slagordet «Kjærlighet til fotball starter i det små»:

• Les mer om Santander 3v3 Ligaen

-- annonse --