-- annonse --
Nyheter
STERKERE SAMMEN: – Ta godt vare på hverandre. Vi er sterkere sammen, avslutter fotballpresident Terje Svendsen sin hilsen. Foto: Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

Her er Terje Svendsens hilsen i sin helhet:

«Kjære fotballvenner!

Koronaviruset har snudd opp ned på tilværelsen for oss alle. Vi kjenner alle savn og uro i disse dager. Savn etter den hverdagen vi kjenner. Uro over hva fremtiden vil bringe på kort og på lang sikt.

Barn og unge lengter tilbake til en normal skolehverdag og en fritid fylt av fotballaktivitet med kamerater og venninner på kunstgressbanen og på løkka.

Foreldre må kombinere hjemmekontor med å være lærer og aktivitetsleder på samme tid.

Klubbledere er urolige for bortfall av inntekter til klubben, permitteringer av spillere og ansatte, og hvordan de skal klare å komme ut i andre enden som en klubb som fortsatt kan spille en nøkkelrolle i lokalsamfunnet. Enten vi snakker om toppklubber eller breddeklubber.

Profesjonelle fotballspillere og administrativt ansatte er - i likhet med tusenvis av andre arbeidstakere i Norge – bekymret for privatøkonomien.

Det er krevende tider. Som fotballpresident føler jeg med hver og en av dere. Jeg føler ikke minst et stort ansvar. Et ansvar for å finne best mulige løsninger sammen med de ulike grupperingene i norsk fotball. Jeg har ikke alle svarene, men jeg vet at vi er sterkere sammen. Derfor er jeg både glad og stolt over at fotballfamilien forener krefter som aldri før.

NFF har sammen med resten av norsk idrett jobbet inn mot myndighetene for å synliggjøre behov og konsekvenser for idretten og frivilligheten.

Jeg er derfor glad for at kulturdepartementet i dag tildeler norsk idrett en tiltakspakke på 600 millioner. Den skal i første omgang gjelde for mars og april måned. Jeg kan love at vi også i fortsettelsen skal jobbe for å synligjøre viktigheten av å bevare norsk fotballs kraft i det norske samfunnet.

Vi vedtok nettopp en ny strategiplan på fotballtinget. I bunn og grunn handler den om å sørge for at flest mulig barn, unge og voksne skal få mulighet til å være en del av fotballfellesskapet og leve ut sine drømmer – enten drømmene er små eller store.

Kjære fotballvenner. Det er mye som er usikkert. Men en ting vet jeg. Vi skal tilbake til den fotballhverdagen vi alle lengter etter - med gode felleskap og opplevelser.

Ta godt vare på hverandre. Vi er sterkere sammen.»

Terje Svendsen
Fotballpresident

-- annonse --