-- annonse --
Nyheter
UTVIKLING: Jan Roar Saltvik talte på lederseminaret i forbindelse med cupfinalen. Foto: Håkon Meisingset Solheim, fotball.no
Reidar Schjei
Reidar Schjei

932 57 318

Samtidig med Cupfinaleseminaret gjennomførte NFF sitt årlige lederseminar. Fotball.no har en artikkel derfra med overskriften «Sørg for at jobben du legger ned ivaretas», med daglig leder i NFF Trøndelag, Jan Roar Saltvik, som beskriver hvordan krets og og klubb leder fotballutviklingen.

Innledning

Jan-Roar Saltvik innledet med følgende sitater rundt jobben kretsen gjør mot klubbene:
  – Det er mye aktivitet og vi har et stort ansvar. Det er en stor krets rent geografisk og det er mange store klubber her. Det er mange som gjør en stor jobb – hver eneste dag, sier Jan Roar Saltvik.
  Bak seg har han 25 år i forskjellige trener- og lederroller.
  – Jeg har reflektert mye over hvem som bør styre hva, hvor, hvordan.

Saltvike reiste for seks år siden hjem til Trøndelag og daglig leder-jobben i fotballkretsen, etter flere år i NFF, med ansvar for spiller- og trenerutvikling.
  – Jeg er glad jeg ga meg med det da. Håkon Grøttland har gjort en helt fantastisk jobb siden da og jeg har fått jobbe med andre ting. Daglige ledere i krets styrer bedre nå de siste årene etter at det har blitt lagt til rette for det. Det må jeg takke Alf Hansen for godt samarbeid for, sier Saltvik.

Endringsprosesser

Da det ble foreslått endringer møtte Saltvik motstand. Han forteller om at han opplevde at veldig få hadde satt seg inn i handlingsplanen eller hadde noen forståelse av den.
  – Vi måtte bygge opp en forståelse for hva handlingsplanen betyr for hvert fagområde. Så måtte vi lære folk at endringer er normalt, sier Saltvik.
  – Når vi begynner å gjøre endringer er det viktig å være med i prosessen. Handlingsplanen gir struktur. Alle kretsene har tatt store steg de siste årene. De er virkelig på vei opp og frem.

Saltvik får spørsmål fra salen om hva den ene tingen en skal ta med seg hjem er.
  –  Sørg for at jobben du legger ned ivaretas. Vi ønsker å sikre ettervekst og ivareta jobben som er gjort til arvtagerne, sier Saltvik.

Sett fra klubbsiden

I Staal Jørpeland har Johar Mæhle hatt mange roller. Han har vært sportslig leder, arrangert fotballskole og fullt et lag som trener fra de var syv til de ble 16 år gamle. Klubben har handlekraft engasjement og respekt som sine tre verdier. Klubben har blitt gode på flest mulig, lengst mulig, best mulig.
  Følgende sitat kom fra Mæhle:
  – Flest og lengst er mulig å få til, og best er mulig, men det er vanskelig å kombinere alle tre. Jeg har tenkt mye på hvordan en skal lede. Jeg tok med erfaringer fra privat jobb som leder over i fotballen. Vi startet med å bygge et støtteapparat rundt laget, sier Mæhle.

  • Les hele saken og se video fra NFFs lederseminar på fotball.no 

 

-- annonse --