-- annonse --
Nyheter
TIL NFF: Hugo Periera blir ny assistenttrener for Norges U21-landslag. Foto: Frode Søraas/RBK.no
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

Pereira (40) har vært ansatt i Rosenborg siden 2014. Først som trener i SalMar Akademiet, deretter som assistenttrener på A-laget de to siste årene. Før det var han både akademisjef og assistenttrener i Follo. Han har også jobbet i Manchester United-akademiet i Lisboa sammen med Carlos Queiroz og har vært trener i India.
  Kontrakten hans med trønderne gikk ut ved nyttår, og han har nå altså fått seg ny jobb i Norges Fotballforbund.

Spennende

–  Jeg er strålende fornøyd med å få denne muligheten og til å få jobbe med Leif Gunnar. Det blir spennende å kunne bruke erfaringene mine til å hjelpe Norge til å komme til et mesterskap og jeg gleder meg til veldig til å begynne, sier Pereira til fotball.no.
  Han tar over etter Aksel Bergo, som nå gir seg som U21-assistent.
  – Min styrke er å bygge gode relasjoner og følge opp spillere individuelt. Det skal jeg gjøre med video og feedback både på og mellom samlingene, sier han videre til fotball.no.

Kompetent

Leif Gunnar Smerud ser frem til å få Periera som ny assistent.
  – Vi er veldig glad for at vi får inn Hugo nå som Aksel gir seg. Hugo har fått god erfaring med norsk fotball. Han har jobbet med flere ulike segment, både aldersbestemt og i de siste årene i Rosenborg. Han har internasjonal erfaring og er veldig dyktig på oppfølging av spillere og utvikling. Portugal er også kjent for å ha en bra trenerskole, som Hugo har gått. Han har spesialkompetanse på «educational sciences» og «sport science» og er en meget kompetent mann å få inn i NFF. Han blir veldig sentral i vårt team, sier U21-landslagstrener Leif Gunnar Smerud, til fotball.no.

Løftet profesjonaliteten

– Hugo har gjort en svært god jobb gjennom flere år i Rosenborg, og har vært med på å løfte profesjonaliteten betydelig i klubben. Han har satt markante spor etter seg, sier sportslig leder i Rosenborg Stig Inge Bjørnebye om Pereira til rbk.no.

-- annonse --