-- annonse --
Nyheter
TRYGG BARNEIDRETT: NIF inviterer til frokostseminar om tryggere barneidrett torsdag 6. februar. Foto: Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

Seminaret arrangeres i kantina på Idrettens Hus på Ullevaal stadion mellom kl. 09.00 og 10.30, men streames i tillegg på Facebook for interesserte som ikke har anledning til å møte.
  det er ingen forhåndspåmelding til seminaret. 

På seminaret blir verktøyet «Trygg på trening med Redd Barna» presentert. Dette er utviklet gjennom samarbeidet mellom idretten og Redd barna for å hindre overgrep mot barn.

Agendaen for seminaret er:

  • NIF informerer om idrettens arbeid mot seksuell trakassering og overgrep, og hvordan samarbeid med Redd Barna passer inn i dette arbeidet.
  • Redd Barna presenterer kursverktøyet «Trygg på trening»
  • Norges Fotballforbund, Norges Svømmeforbund, Hordaland idrettskrets og SMISO Hordaland presenterer sine erfaringer med «Trygg på trening»
  • Gjensidigestiftelsen informerer om sin støtte til prosjektet

Norges Idrettsforbund skriver i en pressemelding dette om bakgrunnen for seminaret og samarbeidet med Redd Barna:

  – Seksuell trakassering og overgrep er en utfordring i idretten, som i resten av samfunnet. Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) har i flere år satt et særlig søkelys på dette temaet, senest på Idrettsgallaseminaret 2020 «Det skjer hos oss også».
  – NIF har tett dialog med Redd Barna om «Trygg på trening», for å sikre at kursopplegget bygger opp om idrettens eksisterende regelverk og ressurser, særlig Idrettens retningslinjer mot seksuell trakassering og overgrep og Rettleiar for handtering av saker som gjeld seksuell trakassering og overgrep i idretten. NIF og Redd Barna vil som del av dialogen også se på hvordan man generelt kan styrke idrettens arbeid med forebygging og håndtering av seksuell trakassering og overgrep.

  • Du kan følge direkte streaming fra seminaret på Facebook her
-- annonse --