-- annonse --
Nyheter
STORT FRAFALL: Daglig leder Jan-Roar Saltvik i NFF Trøndelag ser en skummel utvikling og frykter dramatisk frafall i breddefotballen. Foto: fotball.no
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

– Jeg skrev i et brev til idretten at de måtte lage en protokoll for gjenåpningen. Den har jeg nå fått og bringer den over til helsemyndighetene. De gjør en vurdering av den protokollen og hva som er helsemessig mulig å få til, sier Raja til NTB etter fredagens møte.
  Samtidig gjør han det klart at det ikke blir noe nytt møte mellom idrettstoppene og helseminister Bent Høie før 10. august.
  – Jeg kommer ikke til å legge noe politisk press på helsemyndighetene i denne saken, men vi kan be dem om å gjøre en ny vurdering. Det gjør vi nå, sier Raja.

Håper på tidligere oppstart

Fotballpresident Terje Svendsen håper helsemyndighetenes vurdering av protokollen for gjenåpning av breddefotballen for voksne kan føre til en raskere åpning.
  – Vi har tatt ansvar og er beredt til å ta større ansvar, blant annet gjennom at vi har utarbeidet protokoller for en eventuell oppstart av breddeidretten og også utarbeidet «e-læringsopplegg» for å sertifisere klubbene som skal starte opp. Vi er veldig glad for at kulturministeren vil ta tak i de protokollene som er oversendt, og sende de videre til helsemyndighetene for vurdering, sier Svendsen til NTB.
  – Nå håper vi at vi får en tilbakemelding på protokollene, og at det kan bidra til at vi kan komme i gang tidligere.

Dramatisk

Samtidig sitter daglig leder Jan-Roar Saltvik i NFF Trøndelag – en av landets største fotballkretser, på skremmende tall om frafall i breddefotballen så langt i 2020.
  – Samfunnet åpner mer og mer, og for hver ny åpning på andre områder blir det mer og mer uforståelig hvorfor breddefotballen blir stående. Det er ulogisk, unødvendig og urettferdig, sier Saltvik til Adressa.
  Tallene fra NFF Trøndelag viser at det i løpet av året er 65 lag som har trukket seg fra 2. divisjon kvinner og 3. divisjon menn og nedover. 18 lag har kommet til, 27 lag har endret spillform når det gjelder lags- og banestørrelse og 9 lag har endret divisjon. Hovedvekten av lagene som har trukket seg, er i barne- og ungdomsfotballen, som står for henholdsvis 20 og 41.

-- annonse --