-- annonse --
Nyheter
NYTT TEAM: Her er store deler av den sportslige staben i SalMar Akademiet til Rosenborg i 2021. Fra venstre: Nils Petter Austad, Sarmed Saify, Arnstein Røen, Ole Næss, utviklingsleder Tore Grønning, akademileder Roar Vikvang, Alexander Lund Hansen, Roar Strand, Christer Basma. Peder Lindsetmo var ikke til stede. Foto: Frode Søraas/rbk.no
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

RoarStrandTILBAKE: Roar Strand er tilbake i Rosenborg som trener, ti år etter at han ga seg som spiller i klubben. Foto: Frode Søraas/rbk.no– De har begge levd RBK-kulturene i mange år og har vært delaktig i det ypperste Rosenborg har prestert. De vil være de viktigste eksponentene for hva RBK-kulturen er, sier Roar Vikvang til Rosenborgs hjemmeside om utnevnelsen.

Startet 1. oktober

Vikvang startet offisielt i jobben som akademileder i Rosenborg 1. oktober. En jobb han kombinerer med hovedtrenerjobben for Stjørdals-Blink i OBOS-liagen ut sesongen. Men han har allerede jobbet en stund med sammensetningen av mannskapet i neste års SalMar-akademi, etter bestilling fra sin nye arbeidsgiver.
  – Vi har bygd et team med komplementære ferdigheter. Våre to hovedtrenere har lang fartstid og en solid utdanning. Og de har rotfeste og utgangspunkt i den trønderske fotballkulturen, sier Vikvang.
  – Vi har også fått med oss unge trenere med solid utdanning. I sum utgjør dette teamet en helhet som skal gjøre at vi treffer godt i hvordan vi ønsker å drive SalMar Akademiet.

Slik blir teamet

Her er det nye teamet på SalMar Akademiet for 2021:

  • Hovedtrener RBK 2: Arnstein Røen (50). UEFA A-lisens Utdannet allmennlærer - jobbet i videregående skole siden 1997. Jobber ved Orkdal vgs – idrettsfag. Topptrener 1 Olympiatoppen/NIH, 2010/2011. Trener for Orkla Fk i flere perioder, til sammen 11 år, i perioden 2003 – 2017. I perioden 2012-2017 sammen med Nils Arne Eggen. Har også jobbet i sportslig utvalg.Trener for Kil/Hemne i 2007 og 2008. RBK Ambassadør 2009-2010 og medtrener Ranheim A-lag i 2018 og 2019. Flere år engasjert i veilederkorpset til NFF Trøndelag.
  • Hovedtrener RBK G16Nils Petter Austad (51). UEFA A-lisens. Utdannet lærer med tilleggsutdanning i kroppsøving. Har jobbet 13 år i grunnskolen, og nå 15 år på idrettsfag på Verdal videregående skole. Har vært trener i 25 år;9 år i 3.div, 8 år i 2. div og 1 år i OBOS-ligaen på senior-nivå, samt flere år i aldersbestemt fotball. Han har også jobbet 2 år i fotballkretsen som assisterende spillerutvikler og 2 år i «ambassadør-prosjektet» i RBK. 
  • Keepertrener i akademiet og assistent på RBK 2: Alexander Lund Hansen. UEFA B-lisens (trener og keeper). Keepertrener i akademiet siden 2017. De to siste sesongene har han også vært assistent på RBK 2. Han har en lang karriere som keeper bak seg i klubber som Fredrikstad, Odense og Start. Men ikke minst Rosenborg hvor han har spilt 70 kamper.
  • Spillerutvikler i Akademiet og assistent på RBK U16: Sarmed Saify (31). UEFA B-lisens (trener og spillerutvikling). Utdannet spillerutvikler og lektor med mastergrad i idrettsvitenskap fra NTNU, med spesialisering i utviklingsmiljø og talentutvikling fra Uruguay. Han har videre utdannelse med bachelorgrad i idrettsvitenskap (fysiske arbeidskrav og taktisk rolle i Eliteserien og RBK). Sarmed har 14 års erfaring som trener og spillerutvikler i aldersbestemte klasser i Norge og utlandet.Etter flere sesonger i aldersbestemte klasser i Trygg/Lade og Ranheim jobbet han i 2013-2014 som taktisk trener i Primera Division, Uruguay og toppklubben Defensor Sporting Club. I 2015-2016 som spillerutvikler, trenerkoordinator for aldersbestemte klasser samt A-lags assistent for A-laget til Stjørdals/Blink i PostNord-Ligaen. De siste årene har han vært engasjert som spillerutvikler og trenerkoordinator for ulike klubber i Trøndelag. Sarmed har også de siste seks årene jobbet fulltidsstilling som ungdomskoordinator i Konfliktrådene i Trøndelag hvor ledelse av tverrfaglig oppfølgingsteam rundt sårbare ungdommer har vært hans primæroppgave. 
  • Trener i akademiet med ansvar for rolletrening og spiller- og trenerutvikler eksternt: Christer Basma. UEFA A-lisens. Har de siste ni årene jobbet som kretsansvarlig innen spiller- og trenerutvikling i NFF Trøndelag. Han har også trenererfaring fra Ranheim og J16-landslaget. Fotballkarrieren startet i Bærum før turen gikk videre til Kongsvinger, Stabæk og til slutt i Rosenborg. Her spilte han ikke mindre enn 349 kamper.
  • Trener i Akademiet med ansvar for rolletrening: Roar Strand. UEFA B-lisens. 16 seriemesterskap, 5 cupmesterskap, 645 kamper for Rosenborg og 122 mål. 10 år etter at han la opp som fotballspiller på toppnivå er han tilbake i Rosenborg.
  • Fysisk trener og fysio: Peder Lindsetmo (27). UEFA B-lisens. Utdannet fysioterapeut med mastergrad i idrettsfysioterapi, og har videreutdannelse og kurs innen bevegelsesvitenskap, idrettspsykologi og prestasjonsfremmende trening for idrettsutøvere. Peder begynte å jobbe som fysiske trener i fotball da han studerte fysioterapi, og fikk etter endt fysioterapiutdannelse jobbe som fysisk trener og fysioterapeut for Levanger og Strømmen i Obosligaen (2016-2018). Frem til han i 2019 ble ansatt i Lillestrøm SK med ansvar for fysisk utvikling og helsen til klubbens akademispillere (13-19 år). Han har også jobbet som fysioterapeut i privat sektor, personlig trener og vært med aldersbestemte landslag. 
  • Fysisk trener og osteopat: Ole Næss. Jobbet i akademiet siden midten av 2018. Før det jobbet som osteopat/fysisk trener i Trondheims-Ørn (RBK-kvinner) fra 2014-18 ved siden av å jobbe i klinikk.

Bjerkeset ute

Den nye kabalen for SalMar Akademiet innebærer at årets RBK 2-trener Tormod Bjerkeset går ut etter én sesong i jobben. Den tidligere hovedtreneren i Nardo ble ansatt på en ettårskontrakt i kamp med over 100 søkere før denne sesongen.
  – Jeg har ikke sluttet frivillig, og jeg har ikke fått en begrunnelse, sier Tormod Bjerkeset til Adresseavisen.
  – Jeg kunne tenkt meg å fortsette i denne jobben. Det har vært et veldig spesielt år, men jeg mener at vi har løst jobben på en bra måte, sier han videre til avisen.

Akademisjef Roar Vikvang kommenterer saken på denne måten overfor Adressa:
  – Han ble ansatt på en ettårskontrakt før sesongen 2020. Det var en ganske klar strategi fra Rosenborg, for hele akademiet hadde utgående kontrakter. Det var fordi man ønsket å ha frihet til å bygge et nytt lag med de man ønsket å ha med videre.

Harald Martin Brattbakk er også en del av det nåværende trenerteamet på SalMar Akademiet. Roar Vikvang forteller til Adressa at Brattbakk har en rolle videre om han selv ønsker det.
  – Det er litt opp til han selv også, så jeg kan ikke sitte her og love det. Men han har signalisert at han ønsker det, vi har signalisert at vi ønsker det og vi holder på å jobbe med detaljene. Men vi har ikke signaturen hans ennå, forteller Vikvang.

Rosenborg-verdier og -kultur

Mens det var en søkeprosess da RBK ansatte Bjerkeset før årets sesong, har hele den nye staben blitt håndplukket. På Adressas spørsmål om hvorfor det ikke har vært noen søkeprosess denne gang, svarer Roar Vikvang at klubbledelsen har vært tydelige på ønsket om å gå tilbake til Rosenborg-verdiene og -kulturen:
  – Jeg har hatt en veldig tydelig bestilling fra Rosenborg med tanke på hva de ønsker med akademiet. Jeg har snakket både med daglig leder, sportslig leder og styremedlemmer. 
  – Jeg har veldig god kunnskap om trøndersk fotball, og folk i trøndersk fotball. For meg har det vært viktig å få med meg personer som jeg vet står for de verdiene. Som jeg også vet har fotballkompetansen til å utvikle de unge Rosenborg-spillerne. Det laget har jeg fått med meg nå, sier Vikvang til Adressa.

RoarVikvangNYTT TEAM: Akademileder Roar Vikvang har satt sammen sitt nye team i Rosenborgs SalMar Akademiet for 2021. Foto: Frode Søraas/rbk.no

-- annonse --