-- annonse --
Nyheter
NYTT BREV: Fotballpresident Terje Svendsen og NFF har skrevet et nytt brev til regjeringen, med håp om å redde litt av breddefotballsesongen 2020. Foto: Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

Etter at regjeringen fredag for en uke side meldte at det først i midten av september vil bli en gjort en vurdering rundt gjenåpning av breddeidretten for voksne, regnet mange med at toget var gått for fotballsesongen 2020 for de 50 000 spillerne over 20 år i breddefotballen fra 3. divisjon menn og 2. divisjon kvinner og nedover.
  Men Norges Fotballforbund har ikke helt gitt opp håpet.

Deler bekymringen

– NFF deler bekymringen for smitte i samfunnet. NFF er innforstått med at vi må leve med korona i en god stund fremover. Samtidig er det viktig å huske på at NFF består av klubber og tillitsvalgte som over tid har opparbeidet seg god kunnskap om smittevern – ikke minst gjennom erfaringene i barne- og ungdomsfotballen. De få smittetilfellene fotballen direkte eller indirekte har vært en del av, har blitt håndtert på en profesjonell og tillitvekkende måte av våre klubber. Det er bakgrunnen for at vi nå i brevs for ber regjeringen om en avklaring innen midten av september, slik at vi forhåpentligvis kan få gjennomført seriespill for alle i 2020, sier fotballpresident Terje Svendsen til fotball.no.

Kortreiste gruppeinndelinger

Et av tiltakene NFF foreslår for å få til en liten sesong – med oppstart av kamper så sent som starten av oktober, er helt nye gruppeinndelinger med kort reiseavstand mellom lagene som skal møtes. Blant annet foreslås at hver av de seks 3. divisjonsavdelingene deles i to igjen, slik at det blir 12 avdelinger med sju lag i hver. Disse møtes til enkel serie seks kamper).
  – Det er lagt opp til kortreist gruppeinndeling både i 2. divisjon kvinner og Norsk Tipping-ligaen. For ligaene under disse nivåene er det kun kortreiste kamper. Selve fotballaktiviteten har helsemyndighetene fastslått utgjør lite smitterisiko, og det er fra fotballens side lagt betydelige ressurser i utarbeidelse av smittevernprotokoller på alle nivåer for både trening og seriespill. Vi er avhengig av å komme i gang med trening i midten av september og kamper tidlig i oktober for å få gjennomført seriespill i 2020, sier fotballpresident Terje Svendsen til fotball.no.

Trening som et minimum

– Vi håper regjeringen og helsemyndighetene finner det forsvarlig å tillate kamper for alle nå – og i alle fall trening med full kontakt som et minimum. Det vil bety mye for motivasjonen og entusiasmen ute i klubbene fremover, selv om kamper er og blir det store målet og motivasjonsfaktoren, sier Svendsen.

-- annonse --