-- annonse --
Nyheter
HEIA DANMARK: Danmarks landslagssjef Åge Hareide besøkte tirsdag den danske ambassadørboligen i Oslo for å markedsføre norsk støtte til Danmark i VM: Foto: Terje Pedersen/NTB scanpix
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

Tirsdag var Hareide på plass i den danske ambassadens residens i Oslo for å promotere kampanjen «Norge trener Danmark» - en kampanje der danskene frir til Norge for å sikre seg norske supportere under VM i Russland.

Mentalt rustet

– Det handler om å være mentalt rustet, sier Hareide til Aftenposten før sitt livs lengste «treningsleir».
  – En uke på La Manga kan være tøft nok. Den lengste treningsleiren jeg har vært med på er 10 dager. Det blir uvant, det handler om å ha nok energi selv. Samtidig må spillerne også være mentalt klare nok, sier Hareide videre.
  Selv er Hareide absolutt VM-klar. Han kjenner mekanismene som har betydning når en så stor gruppe skal være samlet over så lang tid, og samtidig prestere i kamp etter kamp.

Åpningskampen avgjør mye

Han vet også at Danmarks åpningskamp mot Peru 16. juni blir helt førende for resten av mesterskapet. En seier der kan åpne mange muligheter.
  – Det handler sinnssykt mye om Peru-kampen i oppladningen. Vi tenker nesten kun på Peru. Vi må ha den starten. John Dahl (Tomasson, assistenttrener) har selv god erfaring fra sluttspill og han sier at den første kampen er så sinnssykt viktig. Fordi den setter standarden for det du kan gjøre på banen og feltet, understreker Hareide overfor Aftenposten.
  Australia og Frankrike er de to andre lagene i Danmarks gruppe, så sjansene for avansement er definitivt til stede.
  – Vi håper det. Vi har det som målsetting, vi kan bare ikke komme dit og bare «være» der. Spiller vi opp mot vårt høyeste nivå, skal vi være i stand til å ta oss videre. Da kan alt skje, sier Hareide til Dagbladet.
  Mye vil handle om effektivitet, tror Hareide og er glad for at han har Tottenham-spiller Christian Eriksen i troppen – og i form. Eriksen har scoret 15 mål på de siste 17 landskampene.
  – Vi produserer alltid sjanser. Det handler om effektivitet og der har Christian vært helt utrolig, påpeker han overfor Aftenposten.

Skal takle presset

Åge Hareide er trygg på at han for egen del også skal takle presset som følger med et VM-sluttspill, selv om det er første gangen også for hans del.
  – Jeg synes selv det har gått bra å håndtere press i viktige kamper, enten det er Malmö i Champions League, vinne seriegull eller cupfinaler, eller ta Danmark til VM. Du føler presset, men absorberer det på en bra måte. Spillerne vil se på meg om jeg blir stresset. Men jeg pleier ikke å være så stresset under kamper. Jeg er mer «på hugget» før fløyta går. Det har nok skjedd litt med årene, at jeg er mer avslappet, at jeg ikke er så oppjaget som tidligere. Du legger en plan, i tillegg har du en plan B, og så holder du deg til det. Da blir spillerne sikrere også, sier han til Aftenposten.

• Les mer i Aftenposten (krever abonnement)
• Les mer i Dagbladet (krever abonnement)
• Les også: Hareide slår tilbake mot Bendtner-kritikk (VG)

 

-- annonse --