-- annonse --
Nyheter
ÅRETS TRENER: Åge Hareide er kåret til Årets trener 2018 i Danmark for jobben han har gjort med det danske landslaget. Foto: NTB Scanpix
Reidar Schjei
Reidar Schjei

932 57 318

Dermed har Hareide blitt kårets til «Årets trener» i tre nordiske land, Norge, Sverige og Danmark, og etter tildelingen ga Hareide ga uttrykk at denne prisen betydde ekstra mye da den ble gitt etter innstilling av alle fotballtrenere i Danmark.

Det var selvsagt Hareide og landslagets prestasjoner i forbindelse med kvalifiseringen til VM i Russlan,d hvor det endte med seks seirer og sju uavgjorte kamper på 13 forsøk, sammen med avansement fra gruppespillet i VM som ga Hareide prisen. 
  – Det gjør meg stolt og er et helt fantastisk skulderklapp fra de danske trenere, sier Hareide ifølge avisen Ekstra Bladet før han utdyper:
  – Når du er sjefstrener må du gå foran og ta smellen når det går dårlig. Slik er forutsetningene. Når det går bra, som det gjør for det danske landslaget, er det en stor anerkjennelse for min stab, sier Hareide.

Det er første gang siden 2009 den danske landslagstreneren blir kåret som Årets Trener. Morten Olsen vant tittelen  to ganger i sin tid – i 2001 og i 2009.

• Les mer her: https://ekstrabladet.dk/sport/fodbold/dansk_fodbold/hareide-er-aarets-traener/7538778

-- annonse --