-- annonse --
Nyheter
VANSKELIG: En konflikt mellom landslagsspillerne og DBU har satt Danmarks norske landslagstrener Åge Hareide i en kinkig situasjon, og han leder ikke Danmark i ukens to landskamper mot Skottland og Wales. Foto: NTB scanpix
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

Dansk fotball er nemlig i full krise fordi det danske fotballforbundet (DBU) er i konflikt med sin egen spillerforening om en ny landslagsavtale. For å komme til en løsning forslo landslagsspillerne å forlenge eksisterende avtale med én måned, men dette avviste DBU.
  Dermed må DBU selv ta ut en helt ny tropp til ukens landskamper, bestående av spillere fra hjemlig ligaer som er villig til å spille for landslaget.

Nye trenere

Konflikten innebærer også at landslagstrenerne Åge Hareide og Jon Dahl Tomasson ikke vil lede laget mot Skottland og Wales.
  – Åge Hareide og Jon Dahl Tomasson (assistent) kommer ikke til å stå i spissen for et lag de ikke har tatt ut selv, sier kommunikasjonssjef Jakob Høyer i DBU til nyhetsbyrået Ritzau, ifølge TV 2.

Fanget

Danmarks norske landslagstrener har havnet i en kinkig situasjon på grunn av denne konflikten, som fremfor alt handler om uenighet rundt spillernes kommersielle rettigheter.
  – Det er så ille som det får blitt for den stakkars landslagstreneren. Hareide er fanget i denne konflikten med ett bein i hver leir. Det går også ut over hans eget rykte, fordi han måles ut fra resultater, sier den danske TV 2-kommentatoren Flemming Toft til TV2.
  • Åge Hareide skriver i en SMS til Romsdals Budstikke at han ikke ønsker å kommentere konflikten.

-- annonse --