-- annonse --
Nyheter
NY JOBB? Sky Sports melder at Hege Riise overtar som Englands landslagssjef frem til september. Foto: NTB
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

Det engelske fotballforbundet, The FA, bekreftet på sine nettsider tirsdag ettermiddag at Riise sammen med kanadiske Rhian Wilkinson går inn i trenerteamet for Englands kvinnelandslag. Begge har søkt jobben Sarina Wiegmans assistenttrener, opplyser The FA. 
  Samtidig opplyser Norges Fotballforbund at Riise fra septemer blir ny landslagstrener for Norge J19.

Phil Neville ga seg mandag som sjef for det engelske kvinnelandslaget med øyeblikkelig virkning, for å bli hovedtrener i David Beckhams MLS-klubb Inter Miami. Han skulle etter planen ha jobben frem til nederlandske Sarina Wiegman overtar laget i september.
  Nå ligger alt an til at Hege Riise overtar på midlertidig basis fram til høsten – en periode som blant annet inkluderer deltakelse i OL i Tokyo for Englands landslag.

Ny LSK-rolle

Hege Riise ga seg som hovedtrener i LSK Kvinner etter 2020-sesongen, og gikk over i en stilling som utviklingssjef i klubben. 
  Styreleder Anders Melheim, bekrefter overfor VG at Riise nå kan forsvinne fra klubben, i hvert fall for en periode.
  – England er interessert og det har jeg vært klar over en stund. Jeg har vært klar over at hun har snust på andre muligheter. Jeg skulle gjerne hatt med Hege videre i LSK selv om hun ga seg som hovedtrener, men jeg er jo glad på Heges vegne hvis dette går i orden, sier Melheim til VG.

Offentliggjøres straks

Sky Sports melder tirsdag formiddag at det er ventet en kunngjøring om at Riise overtar ansvaret for «The Lionesses» i løpet av de neste 24-48 timene.
  Også BBC oppgir at Hege Riise – en av sju FIFA-nominerte til tittelen verdens beste kvinnelige trener i 2020 – er høyaktuell for jobben.

Hege Riise er kåret til Årets trener kvinner av Norsk Fotballtrenerforening tre år på rad – i 2017, 2018 og 2019, alle gangene som trener for LSK Kvinner.

Gleder seg

– Det blir selvfølgelig veldig artig og spennende å få muligheten med England, og det blir en ny utfordring for meg å trene landslag. Jeg er glad for at det ble en god ordning på dette slik at jeg får muligheten til det nå først og så komme hjem til J19-landslaget til høsten, sier Hege Riise til fotball.no.
  – Jeg gleder meg til å trene J19-landslaget. Fagmiljøet som er der nå er veldig bra, så det blir spennende å jobbe med dem. Målet er å hele tiden jobbe for utvikling, utviklet spillere til enda høyere nivå og se hvilket nivå man klarer å ta. Ambisjonen er å kvalifisere oss til alle mesterskap. Jeg ønsker å bidra med referansen og erfaringen som jeg har, og skal videreføre den gode jobben som er gjort, fortsetter Riise.

Spesiell prosess

– Dette har vært en veldig spesiell, men også litt morsom prosess. Hege og vi ble enige om at hun skulle overta J19-landslaget vårt, og hun mente det var god timing for henne å gå inn i NFF nå, men midt i denne prosessen dukket England opp og ville ha Hege inn som trener til og med OL i Tokyo. Vi har hatt en helt åpen dialog med Hege underveis og har begge vært enige om at vi oppretter avtalen vår og at hun får permisjon for å gå løs på det eventyret hun har fått muligheten til i England. Det har vært en selvfølge for oss å legge til rette for at Hege kan få gjort dette og så gleder vi oss til hun kommer tilbake, sier seksjonsleder for aldersbestemte landslag i NFF, Truls Dæhli til fotball.no.

FAKTA
HEGE RIISE
Spillerkarriere:

 • 1989-1995: Setskog/Høland
 • 1995-1997: Nikko Securities
 • 1998-1999: Setskog/Høland
 • 2000: Asker
 • 2001-2003: Carolina Courage
 • 2004-2006: Team Strømmen

Trenerkarriere:

 • 2006–2008: Team Strømmen
 • 2009–2011: USA (assistent under Pia Sundhage)
 • 2011–2016: LSK Kvinner (sportssjef og assistenttrener)
 • 2017–2020: LSK Kvinner (Hovedtrener)
 • 2021- Midlertidig landslagssjef England (fram til sept), Landslagstrener Norge J19 (fra september)

Kilde: Wikipedia

-- annonse --