-- annonse --
Nyheter
LENGE Å VENTE: Det kan gå helt til 1. september før det blir bestemt om det kan spilles kamper i barne-, ungdoms- og breddefotballen. Foto: Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

Det er ifølge VG anbefalingen fra helsemyndighetene til regjeringen. Opplysningene fremkommer i et notat VG har fått innsyn i. Notatet inneholder anbefalinger fra Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet, og ble oversendt Helse- og omsorgsdepartementet 9. juni.
  Overfor VG understreker seksjonsleder Are S. Berg i Folkehelseinstituttet at FHI og Helsedirektoratet har kommet med en anbefaling, men at det er myndighetene som til syvende og sist avgjør.

– Kritisk

– For oss er dette kritisk. Det betyr i praksis at i underkant av nær 300 000 barn og ungdom ikke kommer i gang med normal aktivitet i hele 2020. Jeg er sterkt bekymret for hva dette betyr for frafallet av både spillere og frivillige. En klubbundersøkelse vi nylig gjennomførte viste at hele 54 prosent av klubbene melder at de frykter eller har opplevd frafall. I tillegg merker vi en enorm frustrasjon blant våre medlemmer, sier fotballpresident Terje Svendsen til VG.

Manglende forståelse

Fotballpresidenten legger videre til:
  – Folk skjønner ikke hvorfor det er greit å sitte i midtsete i fly, være i parker og på strender, bli oppfordret til å reise på ferie, samtidig som unge voksne over 20 år ikke kan trene fotball, men det er greit å være på pub. Regjeringen har samarbeidet med Danmark når det gjelder ferieråd. Her må de se til Danmark, der har de åpnet både kamper og trening for hele fotballen. Om en vurdering 1. september er riktig, så viser det manglende forståelse for idrettens og fotballens betydning for folkehelse og som fristed for barn og unge. Trening er ikke nok, vi må ha i gang hele fotballen.

-- annonse --