-- annonse --
Nyheter
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

Den nasjonale avstemningen blant de 18 kretsvinnerne ble avsluttet søndag, og av nærmere 4 000 stemmer totalt fikk disse fem flest stemmer (i alfabetisk rekkefølge):

 • Bjørn Brungot (Furnes Fotball – NFF Indre Østland)
 • Kathrine Slorafoss (IL Vårsol – NFF Troms)
 • Marius Johansen (Sortland IL – NFF Hålogaland)
 • Ola Lyngvær (Clausenengen – NFF Nordmøre og Romsdal)
 • Svein-Erik Valla (Selfors UL – NFF Nordland)

Disse fem skal nå vurderes av en jury som bestemmer hvem av disse som blir Årets Grasrottrener i norsk fotball 2021. Juryen består av:

 • Elin Nicolaisen 
 • Ane Eide Kjærås 
 • Ingvild Stensland 
 • Brede Hangeland 
 • Geir Harald Midtsian 
 • Bo Folke Gustavson

30 000 til klubben

Alle de 18 kretsvinnerne som gikk videre til avstemningen er i tillegg til heder og ære tildelt 10 000 kroner til klubben sin fra Norsk Tipping. Den nasjonale vinneren får ytterligere 20 000 kr til klubben de representerer, diplom for utmerkelse, deltakelse på Cupfinaleseminaret og blir Norsk Tippings gjest på Idrettsgallaen i januar.
  – Norsk Tipping ønsker å løfte de gode rollemodellene i norsk fotball, og Grasrottreneren er kanskje den viktigste rollemodellen. Grasrottreneren er rollemodellen som tar vare på utøverne, tilrettelegger for god aktivitet, gir utøverne mestringsfølelse og utfordringer. Med Årets Grasrottrener har vi lyst til å gi motivasjon og inspirasjon til alle de nominerte og vinnere. Uavhengig av om man har blitt kåret til kretsvinner eller ikke håper vi alle nominerte tar med seg den anerkjennelsen det er å bli nominert – det betyr at mange setter stor pris på innsatsen som legges ned på fotballbanen, sier Preben Stai i Norsk Tipping.
  Norsk Tipping står bak kåringen, i samarbeid med Norges Fotballforbund og Norsk Fotballtrenerforening.

Fortjent heder til viktig gruppe

Teddy Moen, daglig leder i Norsk Fotballtrenerforening, er veldig glad for fokuset Grasrottreneren får og gleder seg til å være med å kåre Årets Grasrottrener:
  – Vi i Trenerforeningen skal jobbe for fotballtrenere på alle nivåer i norsk fotball. Vi skal sikre trenerens stilling og status i norsk fotball og vi mener dette virkelig vil være med å løfte frem statusen og stoltheten over det å være fotballtrener. Det finnes uendelig mange gode og verdige kandidater der ute, og det vil være vanskelig å bare skulle kåre en vinner i hver krets og en vinner nasjonalt, sier Teddy Moen.

Bo Folke Gustavson, Fagansvarlig barn og ungdom i NFF, er enig. 
  –  Det vil bli et luksusproblem å kåre Årets Grasrottrener. Det er så utrolig mange dyktige og gode Grasrottrenere som gjør en fantastisk innsats hver uke for at barn skal få gode fotballopplevelser. Utfordringen blir å få tak i alle de gode kandidatene, og her trenger vi virkelig hjelp fra Grasrota for å få nominasjoner til kåringen, sier Bo Folke Gustavson.

Dette er finalistene

Her er det fem finalistene i kåringen, og begrunnelsen for nominasjonen av dem da kåringen startet: 

Bjørn Brungot, Furnes Fotball (NFF Indre Østland)
Har i flere år gjort en svært god jobb med G2007 i særdeleshet, men også flere lag i klubben. Lagt sterk vekt på relasjoner, gode opplevelser og utvikling foran resultat, og sett alle spillerne på laget. Fordi han brenner for det å skape et godt miljø, god treningshverdag, samhold og ikke minst har han en indre drive om å bli bedre. Han har vært instruktør på morgendagens trenerkurs, han har tatt UEFA B-lisens og han er en person som ser alle, gjør alt han kan for at unger i alle aldre i Furnes skal trives og at det ska skapes glede på fotballbanen.

ÅretsBrungotFINALIST: Preben Stai fra Norsk Tipping (t.v.) og styreleder i NFF Indre Østland, Jann Millnar Eggen (t.h.) delte ut prisen som Årets Grasrottrener i kretsen til Bjørn Brungot fra Furnes. Foto: Kjetil Busterud/fotball.no

Kathrine Slorafoss, Vårsol IL (NFF Troms)
Kathrine stiller alltid opp for jentene I tykt og tynt. Kan være strengt når det trengs, men har en unik touch med jentene. Kathrine er alltid forberedt til trening og kamp, i 2020 hadde hun skaffet regnponcho til alle spillerne til oppvarming og til bruk på sidelinja, da jentene hadde kamp under en real høststorm. Alle spillerne blir tatt på alvor, og den stabile spillergruppa J13-laget har hatt er mye takket være Kathrines trenerstil.

ÅretsKathrineSlorafossKATHRINE SLORAFOSS. Foto: NFF

ÅretsJohansenMarius Johansen, Sortland IL (NFF Hålogaland)
Marius Johansen bør bli årets grasrottrener fordi han alltid strekker seg litt lenger for å lage et best mulig tilbud. Han er hovedtrener for Sortland IL sine 2012-gutter, og disse har han trent siden de var fem år gamle. Marius lager øktplaner til hver enkelt økt, slik at det er lett å gå tilbake for å se hva som fungerte og ikke. Han deler disse planene med alle som vil. 2012-årgangen er den største gruppen spillere vi har i klubben, og det overrasker ingen, da de også har det beste opplegget. Marius trener i tillegg barna som går i 1.-4. klasse, som deltar på klubbens fotball etter skoletid-tilbud. Han lager opplegget til klubbens fotballskole. Marius reiser på hver mulige turnering med sitt lag, slik at de skal føle motivasjon gjennom opplevelser i kamp. For klubben er Marius en uvurderlig ressurs, og ingen fortjener mer enn han begrepet «Mister dugnad». Vi i Sortland IL er svært stolte over å ha en slik person i klubben, og håper han kan få denne utmerkelsen som takk for alle timene han legger ned for klubbens barn og unge. Marius Johansen bør kåres til Årets Grasrottrener fordi han vier all sin tid til klubben. Trener G2012, er rekrutteringsansvarlig, sitter i styret, sportslig utvalg, ansvarlig for fotballskolen som har blitt gjennomført noen år. Han har også vært med på å lage den første klimapositive fotballturnering, Fjordkloden Cup. Han er en stor ressurs klubben ikke kunne vært foruten.

Ola Lyngvær, Clausenengen FK (NFF Nordmøre og Romsdal)
Ola er dyktig til å motivere og veileder guttene på en måte som er veldig inspirerende. Guttene liker å være på trening og mange trives på grunn av ham. Ola er en ildsjel for flere aldersklasser/lag. Brenner for fotballen og engasjerer de barna/ungdommene som han er trener for. Alle barn/unge ser opp til Ola.

ÅretsLyngværOLA LYNGVÆR. Foto: NFF

Svein Erik Valla, Selfors UL (NFF Nordland)
Svein Erik har vært limet i denne gruppa siden oppstart i første klasse. Han har hatt flere trenere sammen med seg, som alle har bidratt på en fantastisk måte, men Svein Erik er uten tvil hovedtreneren som gir guttene det lille ekstra, både med tanke på motivasjon, samhold og bredde. Laget er et av de få i ungdomsfotballen som har fått flere spillere under korona-pandemien, og leder både 1. og 2. div. på Helgeland. I dag er det spillere fra 2007-2004 på laget, inkludert hospiteringsspillere. I tillegg til dette bidrar Svein Erik med sin kompetansetil andre trenere for både gutter og jenter. Svein Erik er en. Verdig vinner. I en alder av 48 år gjorde han forøvrig come-back i seniorfotball nylig – en fantastisk innstilling til fotball, som veiviser i bygging av vennskap, respekt og ferdigheter – hele livet.

ÅretsVallaSVEIN ERIK VALLA: Foto: NFF

-- annonse --