-- annonse --
Nyheter
NY U23-TRENER: Alexander Straus blir ny U23-landslagstrener og prosjektansvarlig. Foto: Christer Madsen/NFF
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

Sandviken-trener Straus har tidligere vært trener og assistenttrener i Nest-Sotra på herresiden og assistenttrener og toppspillerutvikler i Strømsgodset. I tillegg har han vært en del av trenerapparatet til J19-landslaget.
  Han tok over treneransvaret i Sandviken i Toppserien foran denne sesongen, og det er en jobb han ønsker å fullføre med stil før han går over i ny jobb i NFF.

Gleder seg

– Det blir veldig spennende å få jobbe med landslag og jeg gleder meg veldig. Jeg er glad for at denne muligheten åpnet seg. Det er en ære å få trene nasjonen din og noe jeg er stolt over å få muligheten til å gjøre, sier Straus til fotball.no etter at ansettelsen ble gjort kjent.
  – Selv om jeg gleder meg er det også en litt skrekkblandet fryd. Det er en ny stilling, men jeg har veldig tro på at en slik type rolle er viktig for kvinnefotballen. Det vil gi et tettere bindeledd mellom klubb- og landslag, fortsetter han og er tydelig på at han som U23-landslagstrener ønsker å skape tettere bånd mellom U19- og A-landslaget for kvinner.
  Alexander Straus er også en av 18 trenere som nylig fikk plass på UEFA PRO-lisens utdanningen.

Tydelig, ærlig og åpen

På spørsmål fra fotball.no om hva slags trenertype han er, svarer Straus:
  – Jeg er en ganske tydelig trener og veldig opptatt av å være ærlig og åpen om ting. Det skal være lite rom for misforståelse. Jeg står for en offensiv fotball som er utviklende for både lag og enkeltspillere, og så blir det en ny arena for meg å jobbe med landslag istedet for klubb. Nå blir det spillere som kommer hit som vi må tilpasse til rollekravene på landslagene. Jeg gleder meg til å komme i gang.

God kompetanse

Norges Fotballforbund mener de har fått på plass en meget god fagperson.
  – Vi er veldig fornøyd med å få Alexander med på laget i arbeidet med å videreutvikle og styrke norsk kvinnefotball. Han har inngående kjennskap og sterk kompetanse på alle de områdene stillingen retter seg mot. Med sin bakgrunn som tidligere toppspillerutvikler i Strømsgodset, erfaring fra J19-landslaget og nå også fra Toppserien som hovedtrener for Sandviken, er vi trygge på at han er rett person for oss og at han vil tilføre oss mye, sier leder kvinnefotball i NFF, Heidi Støre til fotball.no.

-- annonse --

Cron Job Starts