-- annonse --
Nyheter
STARTEN: Kursleder Reidar Schjei og Ole Gunnar Solskjær under UEFA B-lisenskurset på Raufoss i 2007. Her startet Solskjærs trenerkarriere – den som nå har brakt ham tilbake til Old Trafford og jobben som manager i Manchester United fram til sommeren. Foto: Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

På bildet er Solskjær sammen med kursleder Reidar Schjei, som er full av lovord om sin tidligere «elev».
  – Ole Gunnar en nok den mest ydmyke treneren som jeg har møtt i løpet av de 16 årene jeg har hatt UEFA B-kurset, sier Schjei på den historiske dagen når en nordmann setter seg i sjefsstolen på Old Trafford – som etterfølger til selveste José Mourinho.

Ydmyk og respekt

Reidar Schjei glemmer aldri hvordan den meritterte toppspilleren Ole Gunnar Solskjær presenterte seg med stor ydmykhet og respekt for de andre deltakerne på UEFA B-lisenskurset på Raufoss:
  «Når jeg hører hva dere allerede har utrettet som trenere, så er det helt klart at her har jeg alt å lære av dere».
  Nyheten om at Ole Gunnar Solskjær valgte å gå fra en strålende spillerkarriere til treneryrket fikk den gangen mye oppmerksomhet, ikke minst blant United-fans verden over. 
  – At Ole Gunnar valgte Norge og Raufoss i 2007 som oppstart på sin trenerkarriere var nok fordi at han ønsket tryggheten det ga, og så lite oppmerksomhet som mulig rundt dette, med den stjernestatusen han da hadde i Manchester United, mener Reidar Schjei.
  Trenerutdannelsen etter UEFA B-lisens, har Ole Gunnar Solskjær tatt i England.

Mange gode minner

SolskjærAvskjedskampenAVSKJEDSKAMPEN: Reidar Schjei var sammen med veileder Roar Wold spesielt invitert til Ole Gunnar Solskjærs avskjedskamp på Old Trafford i august 2008, året etter at han startet sin trenerutdanning med UEFA B-lisens på Raufoss. Foto: PrivatFor Reidar Schjei ble UEFA B-lisens kurset på Raufoss starten på et langt og godt vennskap med Solskjær.
  – Mitt største øyeblikk var at året etter. 2. august 2008 ble invitert til hans avskjedskamp på Old Trafford, sammen med Roar Wold, som var hans veileder under kurset på Raufoss. 
  – Det ble en ubeskrivelig opplevelse for oss begge to, forteller Reidar Schjei.

Fulgt karrieren med interesse

Reidar Schjei har med stor glede fulgt Ole Gunnar Solskjærs trenerkarriere helt fra den spede begynnelsen i 2007, og har hatt kontakt med sin tidligere elev.
  – Jeg har besøkt ham i Molde og møtte ham senest to ganger nå denne sesongen – etter kampene mot RBK og Ranheim (tap begge kamper).
  – Jeg har sendt SMS og gratulert med den nye jobben også, smiler Schjei og legger ikke skjul på at det er stort med Solskjær som sjef i Manchester United.

Måtte ta muligheten

Ole Gunnar Solskjær er ansatt som manager-vikar i Manchester United ut denne sesongen, det vil si til midt i mai.
  Etter planen skal han etter det tilbake til jobben i Molde.
  – Jeg har Manchester United i mitt hjerte og det er briljant å kunne komme tilbake i denne rollen. Jeg ser virkelig fram til å jobbe med den talentfulle troppen vi har, støtteapparat og alle andre i klubben, sier Solskjær til Manchester Uniteds hjemmeside.

Klubbdirektør Ed Woodward sier til klubbens hjemmeside:
  – Ole er en klubblegende, både som spiller og trener. Hans historie i klubben betyr at han lever og ånder klubbkulturen. Alle i klubben er henrykt over å ha ham og Mike Phelan tilbake. Vi er trygge på at de vil forene spillerne og fansen når vi nå gå inn i sesongens andre fase..  

SolskjærUnitedResUNITED-SJEF: Ole Gunnar Solskjær hadde ansvaret for Manchester Uniteds rekruttlag fra 2008-2011. Nå overtar han ansvaret for Uniteds aller beste. Foto: NTB scanpix

SolskjærMoldeReidarMOLDE: Reidar Schjei på besøk hos Ole Gunnar Solskjær i Molde for noen år siden. Foto: Ivar Thoresen

-- annonse --

Cron Job Starts