-- annonse --
Nyheter
2022-SESONGEN: NFF har vedtatt hovedterminlisten for kvinner og menn for sesongen 2022. Foto: Thomas Brekke Sæteren/fotball.no
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

Det er hovedtrekkene etter at styret i Norges Fotballforbund i forrige uke vedtok hovedterminlistene for både kvinner og menn for sesongen 2022.

EM-sesong

På kvinnesiden blir 2022-sesongen den første etter at ny serieordning ble vedtatt. I tillegg preges sesongen av EM i England.
  – Sesongen blir preget av EM i England, som gir et opphold på seks uker i Toppserien. Internasjonale perioder binder stadig mer av kalenderen, mer enn på herresiden. Hovedterminlisten er godt forankret med landslagsledelsen og Toppfotball Kvinner, sier leder av NFFs konkurranseavdeling Nils Fisketjønn til fotball.no.

Ferdig før VM

På herresiden har forbundsstyret konkludert med at den hjemlige sesongens kal avsluttes før VM i Qatar starter 21. november. 
  – Det har vært vurdert om man skal fortsette med hjemlig spill under VM. Etter en totalvurdering velger man å slutte sesongen før VM starter. Bakgrunnen er at vi ikke ønsker å konkurrere om oppmerksomhet under de to siste serierundene, sier Fisketjønn til fotball.no.

Sesongen blir ellers påvirket av at det fra før er besluttet at kampene fra 4. runde til finalen i NM for 2021 skal spilles våren 2022. Det betyr at det for cupen i 2022 legges opp til samme løsning som i 2021. Det vil si at man starter med tre runder i 2022 og avslutter på våren 2023.

-- annonse --