-- annonse --
Nyheter
SKUFFET: Fotballpresident Terje Svendsen er skuffet over svaret fra kulturminister Abid Raja og regjeringen om at det ikke blir noen gjenåpning av breddefotballen før tidligst i august. I midten idrettspresident Berit Kjøl. Foto: NTB scanpix
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

Det kommer fram i svaret Norges Fotballforbund fredag fikk på sine brev til Helse- og omsorgsdepartementet og Kulturdepartementet.

Skuffende og uforståelig

– Dette er et skuffende svar fra regjeringen. Både at de ikke ser verdien av trening for alle og at de gjør helomvending i spørsmålet om NFFs mandat til å innlemme nye liganivåer i toppfotballpiloten. Danmark åpnet for hele bredden allerede 7. juni. Derfor er det uforståelig for hele Fotball-Norge at regjeringen ikke kan åpne for trening allerede nå. Særlig med tanke på at norsk fotball hele veien har dokumentert vår evne og vilje til å ta smittevern på høyeste alvor fra dag én, sier fotballpresident Terje Svendsen til fotball.no.

Invitert til møte 10. august 

Norges Fotballforbund og Norges Idrettsforbund er invitert til møte med politisk ledelse i Helse- og omsorgsdepartementet og Kulturdepartementet først 10. august.
  – Vår breddeprotokoll for igangsettelse for hele breddefotballen er klar, og vi er glade for Kulturdepartementets imøtekommenhet overfor både protokoll og stadfestelse av fotballen helsemessige og sosiale betydning for samfunnet. Et møte først 10. august kommer imidlertid sent for våre klubber som skulle vært midtveis i sesong nå. Vi ber hele regjeringen om å revurdere forslag til møtetidspunkt, slik at vi kan få en realitetsvurdering av vårt forslag til protokoll på et langt tidligere tidspunkt. Det mener jeg de over 50 000 spillerne i breddefotballen for voksne fortjener, fortsetter en skuffet fotballpresident.

Avstandskravet utslagsgivende

– Vi er glade for at Kulturdepartementet i brevet skriver at de har stor forståelse for NFFs ønske om en ytterligere åpning av idretten, og at det anerkjennes at fotball betyr mye for mange. Slik jeg leser brevet er det helsemyndighetenes tydelige anbefaling om at det ikke bør gis unntak for avstandskravet på en meter for spillere over 20 år som er utslagsgivende. Dette til tross for at helsemyndighetene har fastslått at kontakt i fotball medfører liten risiko for smitte, sier fotballpresident Terje Svendsen også.

– Vi er ikke i mål

I en sommerhilsen til fotball-Norge på fotball.no skriver fotballpresidenten dessuten:
  – Kjære fotballvenner. Vi er ikke i mål. Vi er ikke i mål før alle får trene og spille kamper som normalt. Før dere får økonomiske pakker – så lenge koronatiltakene vedvarer – som sikrer et inntektsgrunnlag og kompensasjon for inntektsbortfall som gjør at vi fortsatt kan levere på vårt samfunnsoppdrag i årene som kommer.

-- annonse --