-- annonse --
Nyheter
HOLDER IGJEN: Helse- og omsorgsminister Bent Høie og statsminister Erna Solberg, under pressekonferansen om koronasituasjonen torsdag. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB scanpix
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

– Smittetallene viser at situasjonen er svært skjør, og vi er i en usikker situasjon. Vi ønsker ikke å stenge mer ned, men vi kan ikke åpne mer nå. De neste ukene vil avgjøre veien videre, sa statsministeren under pressekonferansen, og ba befolkningen være forberedt på ytterligere tiltak.

– Tiltakene kan ikke lettes på selv om vi vet at mange innen for eksempel kultur og idrett lengter etter lettelser, poengterte Erna Solberg.
  Samtidig som det ble advart om at det kan komme ytterlige tiltak for å få ned smittetallene, sa helseminister Høie at regjeringen samtidig planlegger for en gradvis gjenåpning av samfunnet, og nevnte nærkontakttrening for bredden og voksne som en del av en slik gjenåpning.

Helseminister Bent Høie opplyste også at i de tilfeller hvor endringen av antalle mennesker som kan samles på offentlige arrangement, for eksempel fra 200 til 50, så vil det også gjelde kamper i toppfotballen.

Ber om tålmodighet

Idrettspresident Berit Kjøll sier hun hadde et berettighet håp om at vi nå kunne få et grønt lys for gjenåpning av fase 1 som vil berøre ca 23000 voksne utøvere i de ulike kontaktidrettene.
  – Samtidig har vi respekt for myndighetenes beslutning om å holde igjen ytterligere på bakgrunn av de alvorlige lokale smitteutbruddene vi har sett i Østfold og Bergen den siste tiden og legger til:
  – Vi har tillit til de tiltakene som nå iverksettes fra både lokale og sentrale myndigheter for å få kontroll over disse smitteutbruddene, slik at myndighetenes plan for ytterligere gjenåpning kan videreføres så raskt som mulig. Jeg ber derfor våre utøvere som ennå ikke har kommet i gang med normal idrettsaktivitet om fortsatt å smøre seg med litt mer tålmodighet.

BeritKjøllTÅLMODIGHET: Jeg ber våre utøvere som ennå ikke har kommet i gang med normal idrettsaktivitet om fortsatt å smøre seg med litt mer tålmodighet. Foto: Geir Owe Fredheim/NIF

-- annonse --