-- annonse --
Nyheter
ALLE STÅR: Forbundsstyret har vedtatt at ingen lag rykker ned fra 2. divisjon for menn og 1. divisjon for kvinner denne sesongen. Foto: Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

– Vi har mottatt en rekke innspill om ulike alternativer, men basert på en totalvurdering landet vi på dette. Vi vurderer det slik at det ikke bør gjennomføres tiltak som rokker vesentlig ved gjennomføring av 2021-sesongen. En løsning med nedrykk fra disse ligaene uten opprykk fra nivået under, ville gjort at 2021 ikke kunne gått som normalt. Nå får man startet opp igjen med likt antall lag på de ulike nivåene som i 2020. Dette rokker heller ikke ved oppstart av ny seriestruktur på kvinnesiden, sier fotballpresident Terje Svendsen til fotball.no.

Vedtaket er en konsekvens av at det for en drøy uke siden ble bestemt at sesongen 2020 for breddefotballen for voksne – fra 3. divisjon for menn og 2. divisjon kvinner og nedover – blir avlyst. 
Post Nord-ligaen og 1. divisjon kvinner er dermed de to laveste nivået som får fullføre denne sesongen. Dette får konsekvenser for nedrykk i disse ligaene. Forbundsstyret har besluttet at nedrykk vil bli erstattet med en resultatbonus i 1. divisjon kvinner for å ha noe spille for. I PostNord-ligaen vil gjenstående nedrykksluttspill strykes og de som ikke kjemper om opprykk blir stående med sine 13 kamper denne sesongen.

-- annonse --