-- annonse --
Nyheter
INSPIRASJON: Owe Salvesen ønsker å dele ideer og inspirasjon fra hollandsk fotball med andre trenere. Foto: Privat
Teddy Moen
Teddy Moen
Daglig leder Norsk Fotballtrenerforening

918 85 123

Her er Owe Salvesens artikkel: 

Alle tre i Ajax4AJAX-BESØK: Owe Salvesen (til høyre) på besøk hos Eddie van Schaick og Arnold Mühren i Ajax. Foto: PrivatI disse tider er det viktig at vi fotballtrenere holder oppe moral og positivitet, Og benytter alle ledige stunder til å lese, lære og ikke minst dele med hverandre for å være en enda bedre utgave av oss selv når vi starter opp igjen.

Mange er flinke å dele kunnskap. Håkon Grøttland & co gjør en kjempejobb i NFF med Landslagsskolen og ikke minst nå «korona-skoler». Toni Ordinas i LSK Akademiet og flere tar oss med på digitale seminarer med høyt innhold. I disse tider ønsker også jeg sammen med andre å gi et bidrag tilbake til trenerstanden.

I 2008 var jeg en uke hos AFC Ajax i Amsterdam med NFF Rogaland og ble inspirert etter omvisning og foredrag. Da ble jeg kjent med Eddie van Schaick. Jeg har alltid vært fascinert av klubben og møtet med Eddie ga mersmak. Vi holdt kontakten og utvidet vårt samarbeid til å inkludere Norge i form av trenerkurs og såkalte «Player Camps».  I tillegg har vi dratt med sponsorgrupper, trenergrupper og spillergrupper til akademiet Toekomst (som betyr fremtiden), kombinert med kamper med A-laget på  Johan Cruyff Arena.

Fra 2012 har vi arrangert mellom 60-70 aktiviteter fra Narvik i nord til Kristiansand i sør, med veldig mange gode og veldrevne klubber som verter. Det har vært oppe hele 19 trenere fra akademiet til Ajax i Norge. En rekke tidligere toppspillere og nå trenere, som Arnold Mühren, Sonny Silooy og Raphael Supusera. Hos Vard Haugesund var for eksempel også Maarten Stekelenburg med  Han er i dag er Ronald Koemans høyre hånd på det hollandske landslaget.

Det som slår meg med å jobbe med disse fotballmenneskene er den hardtarbeidende og genuine gleden med å jobbe med mennesker og fotball. De er veldig klar over norske verdier og hvordan vi jobber. Å se Arnold Mühren jobbe med unge og håpefulle spillere hos Vigrestad IL, Mjølner FK, Kråkerøy IL, Lørenskog IL etc. er en åpenbaring. Denne mannen, som har vunnet det meste med Ajax, Ipswich ,Manchester United og hollandske landslaget lever og ånder for fotball. Å besøke ham i Volendam gir deg bare leksjoner i fotball. Det er det han elsker å snakke om.

Eddie van Schaick må sies å være en fotballens mann. Han har reist og jobbet i flere land enn jeg ante nesten var på verdenskartet. Hans genuine interesse i fotball, og da spesielt i utvikling av barn og ungdom, er beundringsverdig. Han er meget glad i Norge og har veldig god oversikt i hvordan vi jobber.

Sammen har vi laget noen «PDF- økter» som vi ønsker å dele med alle de fotballtrenere som ønsker tilgang til dem. For at man skal se om det er elementer trenere kan bruke i deres treningshverdag.

Dette er matnyttig kunnskap og informasjon om du er i startgropen som trener, eller litt viderekommet.

Her er de elleve temaene som vi ønsker å dele med dere (NB! De er på engelsk):

 1. Training Concept
 2. Style of Play / Building Up (two powerpoint presentations)
 3. Children and Learning
 4. Coach the Coach / Trainer-Coach Self Evaluation Form (two documents)
 5. Athlete Development
 6. Scouting / ABC Form (two documents)
 7. Pre-Season Parent Meeting
 8. Academy Structure Ajax
 9. Differences teaching Boys and Girls
 10. Speed and Coordination (SAQ Specialist Renaldo Landburg)
 11. Long Term Athlete Development

For de som melder sin interesse, vil vi sende ut en «økt» pr uke på e-post.
Er du en trener som har lyst å motta disse nyhetsbrevene, så sender du bare en e-post til

Skriv gjerne hvilken klubb og nivå du trener. Velkommen til å motta tips og ideer fra den hollandske trenerskolen!

 

-- annonse --