-- annonse --
Nyheter
SCORET: Erling Braut Håland i aksjon for Norge under åpningskampen i EM mot Portugal. Mot Italia scoret Braut Håland Norges mål i 1-1-kampen. Foto: NTB scanpix
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

De to norske aldersbestemte landslagene har dokumentert fremgangen for Norge gjennom EM-sluttspillene i Finland (G19) og Sveits (J19).

Slo mestrene

J19 åpnet med å slå regjerende mester Spania 2-0 i Sveits, og fulgte opp med 1-0-seier over Frankrike lørdag.
  Med det er plassen i EM-semifinalen sikret allerede før siste gruppespillkamp mot vertslandet Sveits tirsdag.
  – Frem til nå har dette vært et lag som har vært nesten gode nok. Vi vant nesten mot de beste lagene i treningskampene i vinter, men vi har klart å hente ut det siste lille til dette sluttspillet og da vinner vi, sier J19-landslagstrener Nils Lexerød til fotball.no.
  – Jentene har klart å hente ut det beste i seg selv i kampene mot Spania og Frankrike og det er dette vi har jobbet for. Det er imponerende gjort av dem og det er gøy å se på.
  Semifinalene spilles fredag.

• Les på fotball.no: J19 til EM-simifinale: – Det er dette vi har jobbet for

Nære på

I Finland var G19-landslaget svært nær å klare det samme som jentene, en semifinaleplass. Men da Portugal slo Finland 3-0 i sin kamp, var 1-1 mot Italia for de norske guttene akkurat ikke nok til å nå semifinalen – med 1-3- tap mot Portugal i første kamp og 3-2-seier over vertsnasjonen Finland i andre innledende kamp – etter en imponerende snuoperasjon, der Norge snudde fra 1-2 til seier 3-2 fra det 90. minutt og på overtid.
  – Først og fremst er jeg stolt av spillerne. Vi sa før mesterskapet at vi trodde vi skulle spille flere enn tre kamper her og det blir det nå. Vi skal riste av oss skuffelsen og være stolte av prestasjonen i dag, det har vi all mulig grunn til. Jeg synes Italia er et bra lag, men vi ga dem problemer i dag. Vi var det klart beste laget og hadde fortjent å vinne kampen, kanskje også med to mål som hadde tatt oss til en semifinale, sier landslagstrener Pål Arne «Paco» Johansen til fotball.no etter kampen mot Italia.
  Nå skal Norge torsdag spille play-off om plass i neste års U20-VM i Polen, mest sannsynlig mot Frankrike eller England, eventuelt Ukraina, avhengig av hvordan det går i de avsluttende kampene i den andre puljen mandag ettermiddag.
  – Nå er vi blant de seks beste i Europa, så får vi se om vi klarer å slå oss inn blant de fem beste i løpet av uka. VM-billetten henger så høyt at jeg kan love deg at det er en sulten gjeng som kommer hit igjen torsdag, garanterer Pål Arne Johansen.

• Les på fotball.no: G19-EM: – Jeg er stolt av spillerne

-- annonse --