-- annonse --
Nyheter
I ARGENTINA: Viggo Strømme har besøkt Argentina mange ganger og studert argentinsk fotball på nært hold. Her på Boca-trening med tidligere lagkamerat i Start Jørgen Hammersland i 2007. Foto: PRIVAT
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

NTGBarumFredag 15. april på Vulkan Arena ved Mathallen i Oslo ligger det an til tre svært spenstige og engasjerte timer, med et kobbel av spennende bidragsytere – på alt fra fotball til politikk og tango.

Champions League-nivå

– Det er Champions League-nivå over denne lista, medgir en stolt og engasjert initiativtaker. Viggo Strømme.
  Konferansier Vegard Bye skal lede deltakerne gjennom et tettpakket program for kvelden, der Johannes Nymark er først ute, for å snakke om politikk og fotball i Argentina. Alexandra Archetti følger opp med fotball og tango i Buenos Aires som tema, Ina Eriksen og Ole Nylund Hagen fra oslotango.com ser enda litt nærmere på denne dansen.
  Deretter blir det fotballfag: Først om NFFs landslagsskole ved Håkon Grøttland. Så om spillerutvikling i Argentina, ved Viggo Strømme. Deretter en paneldebatt, der de to suppleres med Drillo, Arild Stavrum, Thomas Hylland Eriksen, Johannes Nymark og Alexandra Archetti.
  Nils Harald Sødal og Frank Mersland bidrar med musikalske innslag underveis.

Nytt og spennende

– Dette er nytt og et forsøk jeg er veldig spent på, sier Viggo Strømme.
  – Bakgrunnen er selvfølgelig den store kjærligheten jeg har til fotball, den sør-amerikanske ikke minst – og spesielt argentinsk fotball.
  – For å forstå fotballen i Argentina må en også forstå samfunnet den opererer i. Både politikk og historie er viktig, og det gjelder å forstå kulturen – her kommer musikken og dansen også inn, sier Strømme om den brede innfallsporten til problemstillingen på seminaret.
  – Hvem er argentinerne? Hvor kommer de fra? Vi vet at nærmest 90% kom dit fra Spania eller Italia, og det har formet argentinerne og den argentinske fotballen.

Spillerutviklingen

Viggo Strømme har fulgt den argentinske spillerutviklingen på nært hold i mange år, og kan fortelle spennende historier om det.
  Argentina eksporterer flest spillere til de beste ligaene i Europa, samtidig som de gjenskaper kvalitet i sin egen hjemlige fotball gjennom god spillerutvikling.
  – De har en spillerutviklingsmodell, men som andre steder er den også i Argentina i bevegelse og i utvikling. De er opptatt av utvikling, trender og forskning, og standarden på akademiene er helt fantastisk, mener Strømme og gleder seg til å fortelle mer om dette på Vulkan Arena fredag 15. april.
  – jeg er imponert over hvor positivt ideen er mottatt av de som skal bidra. Det er et smalt arrangement, men samtidig merker jeg at det er stor nysgjerrighet og interesse rundt det.

Se invitasjon og program til seminaret her.

ViggoArgentina2MØNSTERKLUBB: Velez er et mønsterbruk når det spillerutvikling. De er fremragende og innovative når det kommer til treningsprosessen i fysisk trening i fotball. Foto: VIGGO STRØMME

ViggoArgentina3GODT SELSKAP: Viggo Strømme sammen med Jose Vazquez (t.v) og Nico Claros (t.h). Middag og fotballsamtale med Adrian Domenech, tidligere lagkamerat med Maradona i Argentina juniors og daværende leder i Riverakademiet. Foto: PRIVAT

-- annonse --