-- annonse --
Nyheter
HOVEDTRENER: Azar Karadas blir hovedtrener for Brann 2 fra 1. januar. Foto: brann.no
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

Roger Naustans kontrakt med Brann går ut etter denne sesongen, og trønderen ga før helga beskjed om at han gir seg i klubben når kontraktstida er ute. Brann har bestemt at Azar Karadas, som har vært Naustans assistent denne sesongen, overtar hovedansvaret for Brann 2 fra 1. januar 2021.

UEFA A-lisens

Karadas ble trener i akademiet til Brann fra januar 2020, etter at kontrakten hans som spiller ikke ble forlenget etter 2019-sesongen. Han er også i gang med sine UEFA A-lisens utdanning.
  – Jeg er veldig stolt og glad for denne muligheten, og ser virkelig frem til å ta fatt på jobben som hovedtrener for Brann 2, sier Karadas til Branns hjemmeside om jobben som hovedtrener for klubbens nest beste lag. 

Godt team

– Jeg vil veldig gjerne trekke fram samarbeidet med Roger Naustan og resten av teamet, både til Brann 2 og i hele utviklingsavdelingen. Det er et veldig godt team og vi utfordrer og utvikler hverandre. Det er et godt grunnlag for det som er det store målet; å legge til rette for at spillerne skal nå så langt som mulig og ta steget opp til å bli A-lagsspillere i Brann, sier Karadas videre til brann.no.
  39-åringen har spilt 165 kamper og scoret 32 mål for Brann i tre perioder – fra 1999-2001, 2007 til 2009 og fra 2014 til og med 2019-sesongen. Han har også spilt for Rosenborg, Benfica, Portsmouth, Kaiserslautern, Kasimpasa og Sogndal. 

Unik spillererfaring

Sportssjef Rune Soltvedt i Brann trekker fram Karadas sin unike spillererfaring som en viktig årsak til han nå satses på som trener i klubben.
  – Det at Azar kom rett fra en spillerkarriere til å bli trener har vært tungtveiende for at han nå blir hovedtrener for Brann 2, selv om han er fersk som trener. Han har hatt en lang og innholdsrik karriere, i tillegg kom han til Brann som ung spiller selv, kjenner klubben godt og vet hva som kreves for å slå gjennom på A-laget. Vi har utrolig flinke trenere i akademiet, og alle gjør en strålende jobb med spillerne på sine lag. Azar er også en flott type, sier Soltvedt til brann.no.

-- annonse --