-- annonse --
Nyheter
TIL OSLO: Kevin Keegan kommer til Edderkoppen Scene i Oslo torsdag kveld, der han blant annet vil dele historier fra sin nye bok og sin eventyrlige karriere.
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

Boka «Kevin Keegan. My Life in Football», som kom ut i høst, er utgangspunktet for seansen, torsdag kveld. 
  Der vil Kvein Keegan først i en liten times tid dele historier og bilder fra sin utrolige karriere. Etter en pause vil «King Kev» svare på spørsmål fra salen.

– Det er unikt, morsomt men også sterkt og rørende. Kevin Keegan er en strålende forteller. Forvent en magisk kveld med gode historier, filmklipp og unike bilder, lover arrangøren.

En av de største

Ingen hadde tro på at lille Kevin fra Doncaster skulle bli en av de største på matta. Gutten var hurtig, men for liten av vekst. Liverpool-manager Bill Shankly så et potensiale og signerte i sin tid Keegan for 33 000 pund fra Scunthorpe United. Han svarte med å score etter 12 minutter i sin debutkamp i 1971.
  Kevin Keegan ledet Liverpool til å bli konger i Europa og ble den første ekte superstjernen i engelsk fotball. Kaptein på Englands landslag, spiller og senere trener for en rekke topplag samt manager for England.

Les mer om arrangementet og kjøp billetter her

Møtte Fotballtreneren

Fotballtreneren møtte Kevin Keegan hjemme i England i januar 2014. I det intervjuet fortalte han blant annet han neppe hadde blitt profesjonell fotballspiller om han hadde vokst opp i dag. Han var for liten, for sent utviklet og for dårlig som ti-åring. Han hadde potensial, men ikke nødvendigvis det store talentet.
  Den moderne engelske fotballens første virkelige Superstar snakket også om hva som skal til for å lykkes i dagens toppfotball:
  – Først og fremst et inderlig ønske om å klare det, den indre drivkraften. De har en virkelig vilje til å lære. De vil gå litt lenger, de løper litt lenger, de trener litt hardere og de tilbringer litt mer tid på treningsfeltet enn de andre. De står igjen og øver videre når de andre går hjem. Det er de som er virkelig sultne som får det til, mener Kevin Keegan. 
  – Selv om du kanskje har et dårligere talent kan du overgå alle de andre store talentene om du jobber hardt nok for det, er besluttsom og målrettet. Jeg er sjøl et eksempel på det. Den indre drivkraften er mest avgjørende. Du må ville det, ønske det. Du må være klar til å gjøre det som kreves, som jeg gjorde. Jeg løp 50 miles som 14-åring, ikke 25 som de andre. Så da jeg begynte med fotball var det ingen som kunne løpe fra meg. Selv om mange hadde bedre ferdigheter enn meg, kunne jeg alltid springe dem ut. Ved å være sterk og i form kom de andre tingene etter hvert. Jeg stod av den fysiske siden av det og var forberedt.

 

KeeganIvarMØTE MED KEEGAN: Fotballtrenerens redaktør Ivar Thoresen møtte legenden Kevin Keegan til en fotballprat på FA-senteret St. George´s Park i januar 2014. Foto: Privat

-- annonse --