-- annonse --
Nyheter
VINNER: Luis Pimenta har tatt Adem Güven og Kongsinger til Cupfinalen, og ble av Norsk Fotballtrenerforening kåret til Årets unge trener under Cupfinaleseminaret på Ullevaal stadion. Foto: DIGITALSPORT
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

I begrunnelsen for kåringen heter det:
  Luis Pimenta er en målrettet, dedikert og sterk fagmann med sydlandsk temperament.
  Allerede som 15 åring staket han ut kursen for en karriere som fotballtrener. Tidlig skaffet han seg trenerjobb og flyttet til England og Liverpool for å ta sin utdanning innen undervisning, trenerrollen og fotball. Etter endt bachelor utdanning har han også tatt mastergraden i trenerrollen.

Litt tilfeldigheter tok ham til norsk fotball. Først som spillerutvikler, deretter assistenttrener og nå som hovedtrener. For to år siden fikk han tilbudet om å lede ett 2.divisjonslag og umiddelbart responderte klubb, spillere og omgivelsene på hans tilstedeværelse og brennende intensitet på treningsfeltet og sidelinjen.
  Opprykk til Obos-ligaen på første forsøk i fjor, kvalifiseringsplass til Tippeligaen i år sammen med plass i Cupfinalen på Ullevaal førstkommende søndag. Over to sesonger har treneren sammen med klubb oppnådd resultater få andre miljøer i norsk fotball kan vise til.
  Pimenta skal ha mye av æren for denne suksessen. Til tross for sin unge alder, utviser han er trygghet, kraft og lidenskap som gir han autoritet. Parallelt med å være en sterk fagmann, har han en overbevisning i sin måte å lede på som kommer til uttrykk gjennom lagets spillemåte og resultater.
  Luis Pimenta er en inspirasjon for mange andre unge trenere der ute – han har vist at store ting kan oppnås om du jobber hardt og målrettet for å bli en fremgangsrik fotballtrener.

I statuttene for å bli kåret som årets trener i Norsk Fotballtrenerforening heter det blant annet:
  Prisen ”Årets unge trener” tildeles enkeltpersoner som på en meget fortjenestefull måte gjennom sitt trenervirke har bidratt til å utvikle lag og enkeltspillere innenfor området spillerutvikling og norsk breddefotball.
  Årets unge trener skal være under 35 år. Årets unge trener må være medlem av Norsk Fotballtrenerforening.

Norsk Fotballtrenerforening kåret samtidig Kåre Ingebrigtsen, Rosenborg til årets trener på herresiden i norsk fotball, Monica Knudsen, LSK kvinner til årets trener på kvinnesiden og Leif Didrik Steensohn fra IL Trott ble kåret til årets trenerildsjel.

• Prisvinneren var dessverre avskåret fra å være til stede da prisen ble kunngjort under fredagens Cupfinaleseminar på UBC Ullevaal stadion, på grunn av forberedelser til søndagens Cupfinale.

-- annonse --