-- annonse --
Nyheter
SPENNENDE: Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik fikk en spennende innføring i MYSAs arbeid i Nairobis slum av MYSA-leder Henry Majale og Teddy Moen fra Norsk Fotballtrenerforening. Foto: Privat
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

Bondevik som er i Nairobi på flere oppdrag i egenskap av styreleder for Oslo Senteret,  benyttet anledningen til sette av noen timer i Mathare-slummen for å se på MYSAs prosjekt for å utvikle flere og bedre fotballtrenere.
  – Fotball ligger mitt hjerte svært nær, og fortsatt spiller jeg fotball med gode venner i Vallhall hver uke. Jeg har tidligere besøkt MYSA og er en god venn av deres stifter, Bob Munro. Det var svært hyggelig å få denne anledningen til å treffe flere av de som er involvert i det gode arbeidet som gjøres i MYSA. og det er flott å se at Trenerforeningen gir et viktig bidrag til MYSA og hjelper til med organiseringen av trenerutdannelse, sier Kjell Magne Bondevik.

Duell og gjensyn

Det ble også et hjertelig gjensyn mellom daglig leder (CEO) i MYSA, George Nange og Bondevik som husket at de hadde spilt mot hverandre i en kamp på en KRIK-leir for over 20 år siden. 
  – Jeg var keeper og Bondevik kom inn i en skikkelig duell med meg foran mål hvor vi krasjet sammen og begge falt hardt til bakken. Det smalt godt, men ingen av oss ble skadet. Men jeg tror jeg satte meg i respekt hos statsministeren, ler Nange.

Etter omvisning på senteret var det tid for forfriskninger og en gjennomgang fra staben i MYSA-akademiet, hvor leder Henry Majale fortalte mer i detaljer rundt selve trenerutviklingsprogrammet som er utviklet sammen med NFT.

Støtte og oppfølging

Sammen med gode støttespillere i bedriften CEMO, har daglig leder Teddy Moen i NFT tilbrakt tre dager sammen med stab og trenerveiledere i MYSA. Anledningen er at man ønsket å sette seg ned med Per Ole Pedersen og Lars Martin Engedal i CEMO, for å sikre at de som støttespiller til prosjektet er med å skaper forutsigbarhet rundt prosjekts mål og ambisjoner. 
  –  CEMO Care har et sterkt ønske om å støtte opp under det fantaske arbeidet som MYSA sammen med NFT gjør i Mathare. Vi er imponert over hva vi ser MYSA får ut av små ressurser og hvilke flotte og dedikerte mennesker som finnes i organiasjonen, sier Teddy Moen. 

Lars Martin Engedal er markedssjef i CEMO, men i egenskap av å ha mange år bak seg som toppspiller i Start (hvor han var kaptein) og Moss,  samt at han har representert Norge på aldersbestemte landslag, forstår han bedre enn de fleste viktigheten av å lage gode miljøer for spillere og trenere om man skal få fremganger.
  – I tillegg er mine følelser for MYSA sterke fordi jeg har spilt sammen med både Arnold Origi og Valdo Nyabaro, som begge vokste opp i Mathare og kom gjennom MYSA og Mathare United før de fikk en karriere som fotballspillere i Norge. 

Les også egen sak fra daglig leder Teddy Moen om besøket i MYSA i Fædrelandsvennen.

Mysa2MASSE UTSTYR: NFT- og MYSA-samarbeidspartner Cemo Care og deres markedssjef Lars Martin Engedal har bidratt med mye fotballutstyr til MYSAs aktivitet i slummen i Nairobi. Foto: Privat 

MysaHovedFOTBALLENGASJERT: Kjell Magne Bondevik er over gjennomsnittet fotballinteressert, og syntes det var spennende da han sammen med blant andre NFTs daglige leder Teddy Moen fikk besøke MYSA i Kenya. Foto: Privat

BondevikTeddy3VIKTIG ARBEID: Både NFT og Cemo Care gir store bidrag til det viktige arbeidet MYSA gjør i Nairobis slum. Her får de sammen med tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik informasjon om MYSA. Foto: Privat

-- annonse --