-- annonse --
Nyheter
KOM MED FORSLAG: Det er massevis av gode kandidater til å vinne prisen Årets Grasrottrener. Frem til 1. september kan alle lansere sine kandidater. Foto: Ivar Thoresen
Gjest
Fotballtreneren

Norsk Tipping skal sammen med Norges Fotballforbund og Norsk Fotballtrenerforening kåre Årets Grasrottrener i hver fotballkrets og ut ifra disse kandidatene kåre Årets Grasrottrener i hele norsk fotball. I tillegg til heder og ære vil klubben til vinneren av Årets Grasrottrener i hver krets motta 10 000 kroner. Klubben til den som vinner den nasjonale kåringen og blir Årets Grasrottrener i fotballen vil i tillegg motta 20 000 kroner, altså totalt 30 000 kroner til klubben som har den nasjonale vinneren. 

Preben Stai i Norsk Tipping sier følgende om hvorfor de ønsker å være med å kåre Årets Grasrottrener:
  – Treneren er kanskje den viktigste rollemodellen i norsk fotball. Treneren er den som er der i barnas første møte med fotballen. Treneren er rollemodellen som tar vare på barna, tilrettelegger for god aktivitet, gir barna mestringsfølelse og utfordringer. Den gjør at barna føler tilhørighet og trygghet. Den gjør at barna synes det er gøy med fotball. Vi trenger slike trenere og vi heier på dere. Sier Preben Stai, og legger til:
  –  Vi vet at det ikke er penger eller status som motivere Grasrottrenerne i utførelsen av sine oppgaver. Motivasjonen handler om å følge og ta del i barna sin utvikling. Det å se at de koser seg i fotballen og med lagkameratene sine, se smilene, gleden, tårene og samholdet. Vi ønsker allikevel å hedre gode Grasrottrenere rundt omkring i Norge og derfor lanserer vi nå Årets Grasrottrener, avslutter Preben Stai.

Vi trenger din hjelp!

Teddy Moen, daglig leder i Norsk Fotballtrenerforening, er veldig glad for fokuset Grasrottreneren får og gleder seg til å være med å kåre Årets Grasrottrener:
  – Vi i Trenerforeningen skal jobbe for fotballtrenere på alle nivåer i norsk fotball. Vi skal sikre trenerens stilling og status i norsk fotball og vi mener dette virkelig vil være med å løfte frem statusen og stoltheten over det å være fotballtrener. Det finnes uendelig mange gode og verdige kandidater der ute, og det vil være vanskelig å bare skulle kåre en vinner i hver krets og en vinner nasjonalt, sier Teddy Moen.

Bo Folke Gustavson, Fagansvarlig barn og ungdom i NFF, er enig. 
  –  Det vil bli et luksusproblem å kåre Årets Grasrottrener. Det er så utrolig mange dyktige og gode Grasrottrenere som gjør en fantastisk innsats hver uke for at barn skal få gode fotballopplevelser. Utfordringen blir å få tak i alle de gode kandidatene, og her trenger vi virkelig hjelp fra Grasrota for å få nominasjoner til kåringen, sier Bo Folke Gustavson.

Hvordan nominere?

For å få vite om alle de gode Grasrottrenerne som finnes der ute er vi avhengig av publikums hjelp. Vi trenger deres hjelp til å nominere Grasrottrenere dere mener fortjener denne prisen. 
  I perioden frem til 1. september kan hvem som helst nominere sin kandidat. Gå inn på www.norsk-tipping.no/grasrottrener eller følg aktuelle artikler hos NFF eller NFT. 

Hva skjer etter nominasjonsperioden?

Etter at nominasjonsperioden er ferdig 1. september trenger vi nok en gang deres hjelp. Det er utallige gode historier fra Grasrottrenere rundt omkring i kretsene og landet. Første del av utvelgelsen handler om å stemme på sin favoritt og bidra til at din Grasrottrener er med blant kandidatene som vurderes av en jury. Det er juryen som avgjør hvem som blir årets Grasrottrener i hver krets.
  Når vi har funnet 18 kandidater fordelt på fotballkretsene, blir det nok en gang mulighet til å stemme på sin favoritt, før juryen igjen setter seg ned og vurderer de kandidatene som har fått flest stemmer. Det er juryen som til slutt kårer Årets Grasrottrener i norsk fotball. 

Hva kan man vinne? 

Klubben til den Grasrottreneren som vinner i hver krets mottar 10 000 kroner, som vi oppfordrer klubbene til å bruke på trenerne i sin klubb. Klubben til den kandidaten som blir den nasjonale vinneren får i tillegg 20 000 kroner, altså totalt 30 000 kroner til klubben til Grasrottreneren som blir Årets Grasrottrener. 
  Vinneren blir invitert til Cupfinaleseminaret i desember, der utdelingen vil skje og hyllesten mottas. I tillegg inviterer Norsk Tipping vinneren med til Idrettsgallaen i Trondheim i 2022 for å oppleve dette på nært hold

Slik blir Årets grasrottrener:*:

  • juni lanseres Årets Grasrottrener og det åpnes for nominasjoner frem til 1. september
  • Fra 1. september til 1. oktober vil man kunne stemme på sin favoritt blant de nominerte Grasrottrenerne i hver fotballkrets
  • Fra 1. oktober til 15. oktober vil en fagjury, bestående av representanter fra NFF og NFT, kåre Årets Grasrottrener i hver krets blant de fem som har fått flest stemmer i hver krets.
  • oktober lanseres kretsvinnerne og frem til 15. november vil det være mulig å stemme på sin favoritt til å vinne Årets Grasrottrener i fotballen.
  • november stenges avstemmingen og blant de fem med flest stemmer skal juryen kåre Årets Grasrottrener i fotballen
  • Utdelingen skjer på Cupfinaleseminaret 2.-4. desember 2021
  • Vinneren blir invitert til Idrettsgallaen i Trondheim 8. januar 2022

* Med forbehold om endringer på konseptet og justeringer på datoer

-- annonse --