-- annonse --
Nyheter
KOM MED FORSLAG: Det er massevis av gode kandidater til å vinne prisen Årets Grasrottrener. Frem til 1. september kan alle lansere sine kandidater. Foto: Ivar Thoresen
Gjest
Fotballtreneren

Norsk Tipping skal sammen med Norges Fotballforbund og Norsk Fotballtrenerforening kåre Årets Grasrottrener i hver fotballkrets og ut ifra disse kandidatene kåre Årets Grasrottrener i hele norsk fotball. I tillegg til heder og ære vil klubben til vinneren av Årets Grasrottrener i hver krets motta 10 000 kroner. Klubben til den som vinner den nasjonale kåringen og blir Årets Grasrottrener i fotballen vil i tillegg motta 20 000 kroner, altså totalt 30 000 kroner til klubben som har den nasjonale vinneren. 

Preben Stai i Norsk Tipping sier følgende om hvorfor de ønsker å være med å kåre Årets Grasrottrener:
  – Treneren er kanskje den viktigste rollemodellen i norsk fotball. Treneren er den som er der i barnas første møte med fotballen. Treneren er rollemodellen som tar vare på barna, tilrettelegger for god aktivitet, gir barna mestringsfølelse og utfordringer. Den gjør at barna føler tilhørighet og trygghet. Den gjør at barna synes det er gøy med fotball. Vi trenger slike trenere og vi heier på dere. Sier Preben Stai, og legger til:
  –  Vi vet at det ikke er penger eller status som motivere Grasrottrenerne i utførelsen av sine oppgaver. Motivasjonen handler om å følge og ta del i barna sin utvikling. Det å se at de koser seg i fotballen og med lagkameratene sine, se smilene, gleden, tårene og samholdet. Vi ønsker allikevel å hedre gode Grasrottrenere rundt omkring i Norge og derfor lanserer vi nå Årets Grasrottrener, avslutter Preben Stai.

Vi trenger din hjelp!

Teddy Moen, daglig leder i Norsk Fotballtrenerforening, er veldig glad for fokuset Grasrottreneren får og gleder seg til å være med å kåre Årets Grasrottrener:
  – Vi i Trenerforeningen skal jobbe for fotballtrenere på alle nivåer i norsk fotball. Vi skal sikre trenerens stilling og status i norsk fotball og vi mener dette virkelig vil være med å løfte frem statusen og stoltheten over det å være fotballtrener. Det finnes uendelig mange gode og verdige kandidater der ute, og det vil være vanskelig å bare skulle kåre en vinner i hver krets og en vinner nasjonalt, sier Teddy Moen.

Bo Folke Gustavson, Fagansvarlig barn og ungdom i NFF, er enig. 
  –  Det vil bli et luksusproblem å kåre Årets Grasrottrener. Det er så utrolig mange dyktige og gode Grasrottrenere som gjør en fantastisk innsats hver uke for at barn skal få gode fotballopplevelser. Utfordringen blir å få tak i alle de gode kandidatene, og her trenger vi virkelig hjelp fra Grasrota for å få nominasjoner til kåringen, sier Bo Folke Gustavson.

Hvordan nominere?

For å få vite om alle de gode Grasrottrenerne som finnes der ute er vi avhengig av publikums hjelp. Vi trenger deres hjelp til å nominere Grasrottrenere dere mener fortjener denne prisen. 
  I perioden frem til 12. september kan hvem som helst nominere sin kandidat. Gå inn på www.norsk-tipping.no/grasrottrener eller følg aktuelle artikler hos NFF eller NFT. 

Hva skjer etter nominasjonsperioden?

Etter at nominasjonsperioden er ferdig 12. september trenger vi nok en gang deres hjelp. Det er utallige gode historier fra Grasrottrenere rundt omkring i kretsene og landet. Første del av utvelgelsen handler om å stemme på sin favoritt og bidra til at din Grasrottrener er med blant kandidatene som vurderes av en jury. Det er juryen som avgjør hvem som blir årets Grasrottrener i hver krets.
  Når vi har funnet 18 kandidater fordelt på fotballkretsene, blir det nok en gang mulighet til å stemme på sin favoritt, før juryen igjen setter seg ned og vurderer de kandidatene som har fått flest stemmer. Det er juryen som til slutt kårer Årets Grasrottrener i norsk fotball. 

Hva kan man vinne? 

Klubben til den Grasrottreneren som vinner i hver krets mottar 10 000 kroner, som vi oppfordrer klubbene til å bruke på trenerne i sin klubb. Klubben til den kandidaten som blir den nasjonale vinneren får i tillegg 20 000 kroner, altså totalt 30 000 kroner til klubben til Grasrottreneren som blir Årets Grasrottrener. 
  Vinneren blir invitert til Cupfinaleseminaret i desember, der utdelingen vil skje og hyllesten mottas. I tillegg inviterer Norsk Tipping vinneren med til Idrettsgallaen i Trondheim i 2022 for å oppleve dette på nært hold.

Hvordan går vi frem for å kåre Årets Grasrottrener:

 • Nominasjonsportalen er åpen til og med 12. september
 • Fra 17. september til 1. oktober vil man kunne stemme på sin favoritt i hver fotballkrets
 • En lokal jury i hver krets skal kåre kretsens vinner blant de 5 kandidatene med flest stemmer i de respektive kretsene
 • De kretsvise vinnerne blir dermed kandidater i den nasjonale konkurransen. Det blir mulig å stemme på sin favoritt fra 1. november til 14. november.
 • En nasjonal jury vil deretter kåre Årets Grasrottrener blant de 5 kandidatene med flest stemmer fra den nasjonale konkurransen.
 • Utdeling av prisen foregår på Cupfinaleseminaret 2.-4. desember

Hva kan man vinne?

 • Årets Grasrottrener Krets vinner 10 000 kr til klubben de representerer, diplom for utmerkelsen og heder og ære.
 • Årets Grasrottrener Fotball vinner ytterligere 20 000 kr til klubben de representerer, diplom for utmerkelse, deltakelse på Cupfinaleseminaret og Norsk Tippings gjest på den påfølgende Idrettsgallaen

Kriteriene er som følger:

 • For å nominere må man være over 18 år
 • Den nominerte må være over 18 år, den må være trener i barne- og ungdomsfotball og den må ha tatt minst ett av delkursene i Grasrottrenerutdanningen til NFF.
 • Alle som stemmer må være over 18 år og kan kun avgi 1 stemme ved hver avstemmingsperiode.

 

-- annonse --