-- annonse --
Nyheter
BANENS BESTE: Alvdals trener Pall Hagbert Gudlaugsson (til venstre), Håkon Schjei og Reidar Schjei fra NFT var med i juryen som kåret Accrington Stanleys Harvey Rodgers til banens best mot Notts County. Foto: ACCRINGTON STANLEY
Teddy Moen
Teddy Moen
Daglig leder Norsk Fotballtrenerforening

918 85 123

– Vi hadde en fantastisk dag i en unik klubb med stort hjerte, forteller nestor i NFT og en svoren fan av Stanley, Reidar Schjei.
  Reidar var juryformann som ledet arbeidet denne dagen med å komme frem til beste spiller i kampen. Etter kampslutt var han på plass og delte ut et minne til Harvey Rodgers, sideback og målscorer for Accrington.

Imponert

– Jeg er imponert over nivået på spillerne, tempoet i kampen, konkurranseinstinktet og mange sider av det spillemessige. Mange av spillerne har bakgrunn fra både Premier League og Championship, og dette kommer tydelig frem. Etter mitt syn ville Stanley kunne overlevd i norsk eliteserie, mener Schjei.
  Norsk Fotballtrenerforening har ved en rekke anledninger besøkt Accrington, som ligger cirka 40 minutters kjøretur fra Manchester. Klubben representerer mye av det motsatte av hva norske trenere og supportere gjerne forbinder med Premier League.

Kontraster

Stanley er en profesjonell fotballklubb og uken før vi var på besøk hadde de gitt Middlesbrough en tøff kamp i fjerde runde FA-cupen – verdens eldste fotballturnering. Det er dette som er unikt med engelsk fotball, forskjellen på de ulike nivåene er ikke så stor som i mange andre ligaer.
  De 16 norske trenerne fikk møte trenere og andre ansatte i klubben som har et årlig budsjett på 17-18 millioner kroner, hvor naturligvis mye går til lønninger. Men klubben har også fått på plass en lokal eier som er genuint opptatt av å løfte og utvikle klubben.
  – Overgangen fra Old Trafford til Wham Stadium er naturligvis stor. Mellom 77 000 og 1 700 mennesker. Men i forhold til fotballkultur og ekthet, så scorer Stanley høyt, forteller Schjei, som har vært på begge steder ved mange anledninger.

AccringtonDraktKAMPSPONSOR: Som kampsponsor fikk NFT også tildelt klubbens trøye signert av alle spillerne. Leder i NFT, Elin Nicolaisen, daglig leder, Teddy Moen og Arne Granrud fra Alvdal IL fikk overrakt denne i pausen på gressmatten. Det ble besluttet at drakten skulle gå til Alvdal, som hadde med de fleste trenerne på turen. Foto: ACCRINGTON STANLEY

AccringtonAnn0117ANNONSE: NFT hadde egen helsides annonse i Accrington Stanleys kampprogram til kamen mot Notts County.

-- annonse --