-- annonse --
Nyheter
UTVIKLING OG UTFORDRINGER: Barne- og ungdomsidretten er tema for en egen konferanse i NIH-regi i mars. Foto: Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

– I de nordiske landene er de fleste barn medlem av et idrettslag eller en klubb. På denne konferansen ønsker vi å se nærmere på både kontinuiteten og endringene i barne- og ungdomsidretten, men også likheter og ulikheter mellom de nordiske landene, skriver Norges idrettshøgskole i invitasjonen på nih.no.

Konferansen arrangeres av Forskningssenter for barne- og ungdomsidrett (FOBU) ved NIH og holdes over to dager. På første dag vil inviterte forskere fra de nordiske landene holde foredrag og diskutere det aktuelle tema. Presentasjonene vil bli holdt på engelsk

På konferansens andre dag vil forskere fra FOBU og Institutt for idrett og samfunnsvitenskap snakke om utvikling av og utfordringer ved barne- og ungdomsidretten. Her vil presentasjonene skje på norsk.
  Blant teamene som blir presentert på dag to er hvordan ungdom fra ulike samfunnslag begrunner sin idrettsdeltakelse, integrering gjennom idretten, usunne helsevalg i ungdomsidretten: medaljens bakside, unge idrettsutøvere og prestasjonsfremmende midler, ung medbestemmelse i ungdomsidretten og hvilken oppslutning har  barneidrettsbestemmelsene og retningslinjer for ungdomsidrett i ulike deler av idretten?
  Påmeldingsfrist er 9. mars.

-- annonse --